Noční běh Olomoucí slibuje velký zážitek. Přidáte se k akci Night Run 2015?

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Pátek, 16.10.2015

Noční běžecký závod rozzáří opět po roce centrum Olomouce. Seriál nočních běžeckých závodů Night Run 2015 nabídne v sobotu večer Olomoučanům možnost nevšedního sportovního zážitku - běhu nočním městem. Podle pořadatelů bude připraven večer plný zážitků pro všechny účastníky běhu i pro diváky.

Rostoucí popularita běhu ukazuje na příznivý fakt, že lidé chtějí něco dělat pro své zdraví. Někdo chce zhubnout, jiný se chce dostat do kondice, jiný si během zase čistí hlavu od problémů každodenního života. Byť s různými pohnutkami, ale se stejným cílem si mohou příznivci tohoto sportu užít atmosféru nočních měst v Česku, a to díky seriálu nočních běžeckých závodů Night Run 2015. A přitom všem udělat i něco pro své zdraví a také přispět na dobrou věc. 

Seriál nočních běžeckých závodů Night Run 2015 je již druhým rokem hojně vyhledávaná akce pro fanoušky běhu. Jeho předchozích zastávek v Hradci Králové, Ostravě, Brnu, Mostě, Praze, Plzni a Českých Budějoviccích se účastnili tisíce běžců různých věkových i výkonnostních kategorií, kteří si vychutnali atmosféru potemnělého města. A velký zájem očekávají organizátoři i v historické metropoli Olomouci. Ta je v posledních letech doslova městem běžců, o čemž svědčí každoroční mnohatisícová účast při prestižním půlmaratónu. Tentokrát se ale sportovci mohou do ulic města vydat v úplně jiné atmosféře: za svitu pouličního osvětlení a čelovek.

Zázemí akce bude ve Smetanových sadech v Olomouci. Poběží se do sousedních Čechových sadů i okolo slavného výstaviště Flora, kde se koná slavná stejnojmenná mezinárodní zahradnická výstava. Připraveny budou tratě na 5 a 10 kilometrů a také dětské závody RWE Kids Cup.

Děti budou závodit na tratích od 400 metrů do dvou kilometrů ještě před startem hlavního závodu od 16:30. Start hlavního závodu Night Run - Olomouc je naplánován na 18.30 hodin. Kdo si netroufne na hlavní desetikilometrovou trasu, může se přihlásit na pětikilometrový AVON Růžový běh.

Část výtěžku ze startovného z AVON Růžový běh poputuje na konto AVON boj proti rakovině prsu. Na veřejnou sbírku proti rakovině prsu ze které je podporována prevence, pomoc nemocným ženám a další výzkum tohoto onemocnění, věnují pořadatelé 100 Kč z každého startovného.

Běh je podle odborníků jednou z nejzdravějších pohybových aktivit vůbec. A večerní běh za svitu pouličních lamp má také své zvláštní kouzlo. A když můžeme pomoci prospěšné věci, získají tím naše výkony úplně jiný, větší rozměr. 

Pozor! On-line registrace závodníků je sice už vypnutá, zájemci se ale mohou do závodu přihlásit v sobotu 17.10. od 14 do 17,30 na místě.

Fotogalerie: 
Autor: 
(red)