Leoše Kalvodu nahradil Václav Jílek. První zápas ho čeká už v pátek v Edenu

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Pondělí, 19.10.2015

Trenér Leoš Kalvoda v Sigmě Olomouc končí. Trochu paradoxně se tak stalo po nejlepším domácím utkání Sigmy, která v sobotu proti Liberci sehrála výborný zápas. Novým koučem je Václav Jílek, který má zkušenost z práce v pražské Spartě i s mládežnickou reprezentací.

„Po vzájemné dohodě skončil ve funkci trenéra našeho týmu Leoš Kalvoda. Panu Kalvodovi děkujeme za práci, kterou pro SK Sigma odvedl. Nový trenérem je Václav Jílek,“ řekl Ladislav Minář, sportovní manažer a člen představenstva SK Sigma Olomouc. Sigmu povede už v pátek ve venkovním utkání proti Slavii. 

Václav Jílek (16.5.1976) se do SK Sigma Olomouc vrátil v létě po působení v pražské Spartě, kde spolupracoval také s Vítězslavem Lavičkou. Má již také bohaté zkušenosti z mládežnických reprezentací, byl asistentem u týmu U 19, který v roce 2011 vybojoval na evropském šampionátu stříbrné medaile. Nyní je asistentem reprezentace U 21, dosud v klubu vedl starší dorost. Kdo jej nahradí u tohoto týmu, to zatím jisté není.

Leoš Kalvoda (26.3.1958) si za své trenérské působení nepochybně zaslouží v historii Sigmy velmi slušné místo, k týmu se nebál přijít po pádu do druhé ligy a výrazně mu pomohl dostat se zpět mezi elitu. Po návratu do ligy se ale týmu příliš nedaří, za pět remíz, jednu výhru a čtyři porážky má po desátém kole na kontě pouhých osm bodů. 

Fotogalerie: 
Autor: 
(rb)