Sigma jede na Slavii i s Hubníkem. Nový trenér chce v týmu vítěznou náladu

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Čtvrtek, 22.10.2015

Tradiční soupeř Sigmy se sídlem v pražském Edenu prověří v pátek večer tým, který v pondělí převzal po Leoši Kalvodovi nový kouč Václav Jílek. Ten chce svým svěřencům naordinovat především vítěznou náladu. Sportovní formu mají podle něj dobrou. 

Sigma má sice v tabulce pozuhých osm bodů, její hra šla ale nahoru a ti, kdo vážili v soboptu cestu na Andrův stadion, viděli nadprůměrné utkání. "V sobotu, to byla Sigma, kterou známe a na kterou se chceme dívat, když hraje fotbal. Jenom to proměňování šancí, to bolí," napsal výstižně na web jeden z fanoušků Jiří Zais. Ovšem i Slavia je v teď o poznání lepším mančaftem než bývala ještě v nedávné minulosti. V týmu sešívaných je třeba střelec a reprezentant Milan Škoda. „Budeme se na něj zaměřovat stejně jako na všechny další hráče, kteří by nás v danou chvíli mohli ohrozit. Ale určitě potřebuje speciální pozornost, hlavně v pokutovém území, kde má obrovskou sílu, velmi dobrý výběr místa do zakončení, je silný ve standardních situacích. To si musíme pohlídat. Je právem v reprezentaci, ukazuje, že je pro Slavii nepostradatelný, kvalitu má,“ řekl pro web Sigmy trenér Václav Jílek. Olomouc bude celkem jistě postrádat Tomáše Chorého, který byl několikrát v závěru sobotního utkání s Libercem faulován a má možná naštípnuté žebro. Obdobně zfaulovaný Roman Hubník své zranění rozchodil lépe a v Praze bude už možná trenérovi i týmu k dispozici. O jeho účasti v zápase se rozhodne až těsně před úvodním hvizdem. 

A jak vidí svůj tým nový trenér Václav Jílek? Prohlásil, že mužstvbo přebírá od kouče Leoše Kalvody v pozitivním stavu. Cílem by mělo být pomoct také psychickému nastavení hráčů, tedy hrát ve všech zápasech na vítězství. „Chceme nastavit vítěznou mentalitu od prvního zápasu. Do Prahy jedeme s cílem vyhrát, s tím cílem půjdeme do každého utkání. Samozřejmě pak musíme brát v potaz průběh toho zápasu, podle toho pak můžeme říct, jestli jsme spokojeni s bodovým ziskem nebo ne,“ uvedl trenér, jemuž bude na lavičce asistovat Ladislav Onofrej.

A pokud vás zajímá statistika a pohled do minulosti, pak vězte, že v průběhu jednatřiceti utkání od roku 2000 nasbírala Sigma proti Slavii pozitivní bilanci třinácti výher ku deseti prohrám a osmi remízám. Jednu z nejhezčích výher Olomouce nad sešívanými vidělo olomoucké publikum v únoru minulého roku, kdy po brankách Davida Depetrise, Tomáše Zahradníčka a Martina Pospíšila Sigma vyhrála 5:1. 

Foto: sigmafotbal.cz

Autor: 
(mb)