Po deseti úspěšných kolech dnes Mora poprvé bez bodu. Nevadí, jedeme dál!

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Neděle, 25.10.2015

Zatímco v pátek opouštěli olomoučtí fanoušci hokejovou plecharénu v euforii, dnes 5,5 tisíce diváků sice vidělo velmi dobré a dramatické utkání, ovšem s nedobrým koncem pro domácí.

S loňským vicemistrem z Třince si v pátek kohouti poradili neuvěřitelně. Zatím v prvních minutách všechny šance hostujícího týmu nemilosrdně zlikvidoval Branislav Konrád v brance HC Olomouc, postupně to začalo padat do branky na druhé straně. Třinečtí mohli jen bezmocně skřípat zuby, protože zatímco jejich velké šance končily na Konrádovi, olomoučtí Marek Laš a Jiří Řípa už v první třetině poslali kohouty do dvoubrankového vedení. Třinec projevil na začátku prostřední třetiny snahu něco s nepříznivým vývojem utkání udělat, ale opakovala se podoba hry ze třetiny první. Góly v provedení Laše, Mikúše a Rašnera padaly opět jen do sítě ocelářů. Faktem je, že po třetí brance Třinec hodně potevřel hru a tak byl k vidění divoký hokej z řadou vyloučení a řadou šancí. Vše domácí Mora přestála. V poslední třetině dokonce vychytal Branislav Konrád Růžičkovo trestné střílení, a když pak přidal Jan Eberle další gól, byl krásný večer hotový. Vyprovodit silný a ambiciózní třinecký celek konečným rozdílem 6:0 je výsledek z říše snů.  

Dnešní utkání proti Spartě rovněž splňovalo vysoká kritéria hokejových fanoušků. Olomoučtí se do soupeře zvučného jména pustili odhodlaně a aktivně. Už v páté minutě se také zásluhou Jakuba Hermana dostali do vedení. Olomouc mohla vedení navýšit, ale Tomáš Valenta svou velkou šanci nevyužil. To se naopak podařilo o chvíli později pražskému Vladimíru Emingerovi, a v 17. minutě tak bylo srovnáno. Druhá třetina nabídla mimořádně aktivní bitvu, při které bylo k vidění několik velkých šancí na obou stranách, vyznamenávali se ale oba gólmani a žádná branka tak nepadla. Mora bohužel nevyužila ani jednu ze tří početních výhod, které ve druhé třetině měla.

Třetí třetina už dopadla ve prospěch hostující Sparty. Čtyři minutky po začátku hry se hezky do rožku Konrádovy brány trefil Marek Hrbas. Mora pak mohla srovnat, jenže Mikúšova střela z 53. minuty skončila na břevně sparťanské branky. Naopak chvíli před koncem, krátce po další nevyužité olomoucké přesilovce, zvýšil Jaroslav Hlinka na konečných 3:1 pro Pražany.

Přesto se publikum na Moru nemohlo zlobit. Olomoučtí hráli naplno a Spartu dokonce celkem výrazně přestříleli. "Hráči ze sebe vydali maximum, Sparta ovšem byla lepší. Pokud tým podá stejný výkon i v dalších utkáních, věřím, že nasbíráme další body," uvedl po utkání se Spartou trenér domácích Zdeněk Venera. A my jemu i týmu věříme. 

 

HC Olomouc vs. HC Oceláři Třinec 6:0

Branky a nahrávky: 11. Laš (Buc, Knotek), 12. Řípa (Vodný), 26. Laš (Vyrůbalík, Rašner), 39. Mikúš (Kafka), 40. Rašner (Buc, Laš) 53. Eberle (Vodný). Rozhodčí:Hradil, Horák – Barvíř, Blümel Vyloučení: 5:3. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 5351 Střely na branku: 28:32. Zblokované střely: 14:7. Hity: 7:10. Vhazování:34:42. Průběh utkání: 6:0

HC Olomouc vs. HC Sparta Praha 1:3

Branky a nahrávky: 5. Herman (Kucharczyk, Ondrušek) – 17. Eminger (Cingel, Hamilton), 44. Hrbas (Hlinka, Přibyl), 59. Hlinka (Přibyl). Rozhodčí: Mrkva, Šír – Tošenovjan, Hlavatý Vyloučení: 1:4. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 5 500 Střely na branku: 33:22. Zblokované střely: 10:9. Hity: 10:7. Vhazování: 35:31.Průběh utkání: 1:0, 1:3. Hráči utkání: Herman (OLO) – Lukáš (SPA)

Fotogalerie: 
Autor: 
(rb)