Lyžování perfektní, bruslení taky. Výlet na zříceninu nad sjezdovkou jako bonus

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Pátek, 8.1.2016

Lyže nebo brusle, zimní sporty teď v Olomouci a okolí frčí naplno. Ráno můžete na sjezdovky nebo na brusle vyrazit i vy. Jediné, co chybí, je možnost vyrazit na běžky. V okolí města i výš v horách je zatím sněhu pořád málo. Běžkaři teď najdou uplatnění jen v opravdu nejvyšších částech Jeseníků. 

V plném proudu je lyžování v obou blízkých střediscích – v Hlubočkách i na Hrubé Vodě. Sjezdovky jsou perfektně připravené, leží na nich přírodní i technický sníh, v provozu jsou vleky, lyžařské školy a školky, půjčovny vybavení a servis, restaurace a v případě areálu v Hrubé Vodě i ubytování a wellnes pobyty. V Hlubočkách je sjezdovka v provozu od 9 do 21 hodin, na Hrubé Vodě od 9 do 20 hodin. Hrubá Voda se pyšní čtyřsedačkovou lanovkou. "V Hlubočkách se zase můžete vozit i na sáňkách a bobech na zvláště vyhrazené části sjezdovky. Na Hrubou Vodu sáňky neberte, provozovatel areálu to nedoporučuje, i když to leckdo nedodržuje," popisuje další rozdíl Alice Jašková a dodává, že velmi příjemná je i procházka kolem lyžařského areálu na zasněženou zříceninu hradu Hluboký.

Bruslit se dá v Olomouci na Dolním náměstí, provoz zdejšího kluziště by měl být prodloužen až do 21. února. Veřejné bruslení se koná také na Zimním stadionu, v sobotu konkrétně v termínech 8:30 - 09:30 a 19:00 - 20:00, v neděli pak od 8:15 do 9:15.

Fotogalerie: 
Autor: 
(rb)