To bude paráda! Olomouc hostí mistrovství ČR v latinskoamerických tancích

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Pondělí, 18.1.2016

Parádní taneční představení plné emocí a barev, latinskoamerické tance na nejvyšší profesionální úrovni, to dnes můžete zažít na Výstavišti Flora. Olomouc dnes totiž hostí jednu z nejvýznamnějších soutěží v oblasti tanečního sportu – Mistrovství ČR v latinskoamerických tancích 2016. Prestižní tanečně sportovní klání se uskuteční v pavilonu A Výstaviště Flora Olomouc. Na tanečním parketu uvidíte skutečnou taneční špičku! Mistrovství se zúčastní nejlepší tuzemské taneční páry.

Pořadatelem mistrovství je Klub sportovního tance QUICK Olomouc ve spolupráci s Českým svazem tanečního sportu. Spolupořadateli jsou Česká podnikatelská pojišťovna. „Mistrovství v latině je vlastně nejatraktivnější ze všech národních šampionátů ve sportovním tanci a utkají se zde skutečně špičky českého tancování,“ upozorňuje Jitka Opravilová z Klubu sportovního tance QUICK Olomouc. Dodává, že mistrovství ve sportovním tanci se v Olomouci bude konat již po čtvrté v řadě a akce byla pro svůj národní význam zařazena mezi vlajkové projekty města Olomouce. „Aby nám tato titulární soutěž byla přidělena, museli jsme projít náročným výběrovým řízením na Českém svazu tanečního sportu. Tímto konkurzem jsme úspěšně prošli již po čtvrté v řadě, což dokazuje stabilitu a prosperitu našeho tanečního klubu,“ dodala Opravilová.

Na Mistrovství ČR v latinskoamerických tancích 2016 se do Olomouce sjely nejlepší páry ČR ve všech věkových kategoriích – junioři I, junioři II, mládež, do 21 let, dospělí, senioři a profesionálové. Taneční soutěž odstartovala již ráno v 10 hodin a vyvrcholí před osmou hodinou večerní. Dopoledne se mohou diváci těšit na kategorie juniorské a mládežnické, ve kterých má město Olomouc želízko v ohni a žhavými adepty na mistry ČR jsou sourozenci Borůvkovi. Odpoledne se pak diváci mohou těšit na kategorii do 21 let a nejprestižnější dospělé. Umění špičkových párů kategorie dospělých bude možné obdivovat od 16 hodin a poté při následném večerním semifinále a finále, kdy v rámci kulturní vložky diváci budou mít možnost zhlédnout strhující výkon mistryně světa v Pole Sport Růženky Kunstýřové, účastnice show Česko Slovensko má talent 2015.

Záštitu nad Mistrovstvím ČR v latinskoamerických tancích 2016 převzali hejtman Olomouckého kraje Jiří Rozbořil a primátor statutárního města Olomouc Antonín Staněk. Více informací k akci na www.latina2016.cz.

Fotogalerie: 
Autor: 
(red)