Střelcům Sigmy se daří. Snad nabírají pro druhou část ligy skvělou formu

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Pondělí, 1.2.2016

Slibně dopadla pro Sigmu Olomouc konfrontace s kvalitním týmem Pogoń z polského přístavního velkoměsta Štětín. Sigma s přispěním polského obránce vsítila tři branky, první z nich vstřelil jako svou vůbec premiérovou za Olomouc i Aidin Mahmutovič. Přípravné utkání na tureckém soustředění vyhrála Sigma 3:1. Střelcům Sigmy se v lednu dařilo dobře. 

Tým v sobotu vedl jako kapitán Michal Ordoš, který se do hry dostal po delší pauze, zaviněné zraněním. Dařilo se mu, v 18. minutě připravil krásně míč Mahmutovičovi a ten dal za Sigmu svou premiérovou branku. O jedenáct minut později riskantně hlavičkoval ve vápně Jarosław Fojut a míč se od jeho spoluhráče Jakuba Słowika odrazil do brány. Poláci chvíli před poločasem snížili z přísně nařízené penalty, nicméně Sigma si vedení poddržela a v 80. minutě kopal Ordoš po jasném faulu na  Moulise penaltu. Tu sice gólman vyrazil, včas na pravém místě byl ale Tomáš Malec a po dorážce si připsal další letošní gól. Zasloužené skóre 3:1 pro Olomouc vydrželo až do konce zápasu. Lepší výkon Sigmy v utkání ostatně uznali i Poláci. „Soupeř ukázal jednoznačně svoji kvalitu, hlavně v prvním poločase jsme měli trošku problémy s jeho rychlou kombinací. Na druhou stranu jsme byli pořád nebezpeční, měli jsme hodně možností, dohrávali jsme hodně brejkových situací. Až na jednu situaci z poslední minuty prvního poločasu, kdy jsme inkasovali z penalty za, řekl bych, přísnou ruku, jsme utkání zvládli velmi dobře,“ uvedl na webu Sigmy její trenér Václav Jílek. 

Střelcům Sigmy se v dosavadních přípravných utkáních daří. Například Tomáš Malec skóroval už třikrát, stejně tak tři branky vstřelili Pavel Moulis a Tomáš Chorý. Dvě branky dal Václav Vašíček, který ovšem odchází na hostování do Dukly Praha. Jednou se do listiny střelců zapsala nová posila Aidin Mahmutovič. 

Pogon Štětín – SK Sigma Olomouc 1:3 (0:2)

Branky: 43. (pen.) Dwaliszwili - 18. Mahmutovič, 29. vlastní, 80. Malec.
SK Sigma: Buchta – Hála, Rode, Štěrba, Vepřek – Petr (67. Moulis), Houska (85. Plšek), Šindelář, Ordoš (80. P. Ševčík), Navrátil (80. Štěpán) – Mahmutovič (73. Malec). Trenér Václav Jílek.

Fotogalerie: