Derby s jasným výsledkem: Kohouti přejeli brněnskou Kometu 5:2!

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Neděle, 7.2.2016

Čerství držitelé ceny Nejlepší sportovec okresu Olomouc za rok 2015 v kategorii týmů, HC Olomouc, předvedli v neděli v podvečer, jak tohoto úspěchu dosáhli. Olomoučtí Kohouti na ledě domácí plecharény před zcela vyprodanými tribunami porazili tradičního rivala z Brna 5:2. Olomouc utkání vyhrála zaslouženě, Brnané se v podstatě nedostali do situace, v níž by mohli reálně vývoj zápasu zvrátit ve svůj prospěch.

Střely na branku 24:14 ve prospěch Olomouce. I tato statistika ukazuje, že soupeři se dnes v útočných akcích a střelbě moc nedařilo. Už v šesté minutě se povedlo dvojici Matěj Pekr a Roman Rác rozsvítit červené světlo za brněnským gólmanem Čiliakem. Pekr poslal puk od levého kruhu a Rác jej lehce tečoval, takže černý předmět projel brankáři mezi nohama do sítě. Mimocodem, šlo o první letošní Rácův gól. Pět minut po začátku druhé třetiny se povedlo domácím dostat do přečíslení a na jednoho obránce jel Jakub Herman a Marek Laš. Situaci vyřešili dobře a Marek Laš, který dokázal přelstít obránce, se zapsal mezi střelce. Ve 26. minutě se strhla bitka, Brňanům nejspíš trochu cukaly nervy po neproměněném brejku. Ještě hůř jim bylo ve 29. minutě, kdy Tomáš Mikúš objel branku a přes snahu brněnského obránce namazal Petru Húževkovi, který se nemýlil a zapsal se poprvé mezi střelce HC Olomouc. Branky Kohoutů byly zaslouženým zúročením převahy, kterou domácí v této části hry měli, šancí bylo totiž ještě víc. Druhá třetina byla z celého zápasu z pohledu Olomouce nejpovedenější a Kohouti předvedli, že umí hrát sebevědomý útočný hokej a diktovat tempo utkání.

Třetí třetina přinesla ze strany Olomouce opatrnější hru. Brno se snažilo s vývojem utkání něco udělat, ale nešlo to. Byť se hosté z jihu Moravy dočkali a ve 48. minutě snížili na 1:3, když se před brankářem Tomášem Vošvrdou vytvořila taková menší skrumáž a Vilém Burian z ní vytěžil branku, radost jim ovšem dlouho nevydržela. V 51. minutě přišla po vyhraném buly akce v pořadí Tomáš Houdek, Miroslav Holec a Matěj Pekr a poslední jmenovaný zvýšil znovu na rozdíl tří branek. Rovněž hned po buly padl druhý gól Brna o dvě a půl minuty později. Nastřelený puk minul Vošvrdovu bránu, odrazil se ale záludně od mantinelu zrovna k Vojtěchu Němcovi a ten vykřesal pro Kometu jakous takous šanci. Následující minuty byly poněkud nervózní, a to pro obě strany, na ledě se dost jiskřilo a oba tábory napjatě, i když s odlišnými tužbami, sledovaly ubíhající čas. Tečku za touto mezihrou udělali  Jan Eberle a Michal Vodný. Eberle si v 59. minutě podržel chladnokrevně puk za bránou a klid k rozehrávce vyuřil - naservíroval pak puk Michalu Vodnému, který parádní ranou z první prostřelil Čiliaka. Opět tříbrankový náskok, na němž už hosté do konce utkání nic nezměnili, a nepompohla jim ani veliká bitka, v nož se za Olomoucké vyznamenal Jiří Ondrušek. 

HC Olomouc poprvé v extralize porazil Brno v základní hrací době a drží si velmi slibnou naději na šestou pozici a play-off.  

Průběh utkání: 1:0, 2:0, 2:2
Branky a nahrávky: 6. Rác (Pekr, Vyrůbalík), 25. Laš (Herman), 29. Húževka (Mikúš), 51. Pekr (Houdek, Holec), 59. Vodný (Eberle, Řípa) – 48. Burian (Kováčik, Kaberle), 53. Němec (Kováčik). Rozhodčí: Fraňo, Mrkva – Barvíř, Blumel.. Vyloučení: 6:4, navíc Kováčík (KOM) 10 min. [NESP.]. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 5500. Střely na branku: 24:14. Zblokované střely: 8:4. Hity: 12:7. Vhazování: 27:29. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 4:1, 4:2, 5:2. Hráči utkání: Pekr (OLO) – Ton (KOM)

Fotogalerie: 
Autor: 
(red)