Sigma se vrací do bojů! Podpořme ji v důležitém zápase s pražskými klokany

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Sobota, 13.2.2016

Po dlouhé zimní pauze se vrací do hry fotbalová Sigma Olomouc. V osmi přípravných utkáních Sigma nastřílela 17 gólů a sedmkrát vyhrála. Dnes bude přesně tohle potřebovat - dobrou střeleckou produktivitu a tři body. Bohemians 1905, s nimiž dnes od 16 hodin Sigma hraje, jsou přímými konkurenty Olomouce v boji o udržení v lize. 

Domácí budou potřebovat podporu publika, navíc klokany v jejich venkovních zápasech obvykle dost silně podporují jejich početní fandové. Olomoučtí fotbaloví příznivci by si určitě měli udělat cestu na Andrův stadion - Sigma pod trenérem Václavem Jílkem hraje sympatický fotbal, v týmu jsou zvučné posily v čele s kanonýrem Aidinem Mahmutovičem či lotyšským reprezentantem Renarsem Rode. První jarní utkání je samozřejmě důležité i z pohledu naladění týmu pro další jarní bitvy. V srpnu ve třetím kole přivezla Sigma z Prahy bod za remízu 1:1.

„Z pohledu na tabulku je to výrazně důležitý zápas, z pohledu toho, že hrajeme doma také. Ale není to zápas, který rozhodne o sestupu nebo nesestupu, to si nemyslím. Důležitost je obrovská z toho pohledu, že hrajeme s konkurentem v boji o sestupové místo, ale určitě to není rozhodující zápas,“ řekl trenér SK Sigma Olomouc Václav Jílek. „Před dvěma lety Sigma první zápas jara se Slavií vyhrála, ale potom přišlo utkání s Baníkem, které bylo o všechno, mělo se vyhrát, nakonec by z něj stačil k záchraně bod. Chceme v sobotu vyhrát, ale neměli bychom si dovolit to utkání prohrát. Tím si nechci dělat alibi, že nám bude stačit bod, to určitě ne. Jdeme do toho utkání s tím, že ho chceme zvládnout. Je to velmi důležité utkání, tak ho všichni vnímáme a chápeme,“ uvedl Jílek.

Pravděpodobné sestavy
SK Sigma Olomouc: Buchta – Hála, Rode, Štěrba Vepřek – Moulis, Plšek, Šindelář, Ordoš, Navrátil – Mahmutovič. Trenér Václav Jílek.
Bohemians 1905: Zlámal – Čögley, Krch, Gajič, Švec – Jindřišek – Prošek, Lulič, Jirásek, Mosquera - Mikuš. Trenér Roman Pivarník.

Utkání SK Sigma Olomouc – Bohemians Praha 1905 se hraje v sobotu 13. února od 16.00 (rozhodčí Příhoda – Nádvorník, Ratajová).

Fotogalerie: