Sigma s Bohemkou podruhé nerozhodně. Dnes ale měla a mohla vyhrát

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Sobota, 13.2.2016

Nebylo to špatné utkání. Andrův stadion se 4200 diváky viděl hodně bojovný zápas, při kterém bohužel domácí předváděli dost nepřesností i nervozity a naopak velmi málo klidu a sebevědomí. Jestli Sigmě dnes něco chybí, je to zkušený mazák, který by mladší spoluhráče v těžké chvíli uklidnil. 

Sigma nastupovala dnes do prvního jarního utkání s vědomím, že jde OPĚT o velice důležité utkání. Bohemians měli v tabulce jen o bod víc, a pokud by je Sigma porazila, dostala by se před klokany, pokud by naopak prohrála, odskočili by jí Pražané o kus dopředu. V bitvě o udržení v lize se počítá každičký bod a řada hráčů z kádru Sigmy si jistě pamatuje pocity z posledního ligového utkání v Liberci před pádem do nižší soutěže. Chtělo by to prostě už více klidu a možná i víc štěstí. 

Od počátku utkání byla na hřišti vidět opatrná a nepřesná hra, týmy se spíše oťukávaly. Zhruba od desáté minuty už bylo nač se dívat, Sigma zvyšovala obrátky, ovšem k úspěchu jí chyběla větší přesnost při přechodu do útoku a samozřejmě i ve finální fázi. V nadějných příležitostech byli třeba Martin Hála (14. minuta), Jan Navrátil (21. minuta), Renars Rode (27. minuta), Aidin Mahmutovič (31. minuta)) a především znovu Martin Hála. Tomu ve 32. minutě připravil tutovou šanci kolega Navrátil, ovšem Hála z malého vápna v přemíře snahy napálil balon vší silou a ten přeletěl odkrytou bránu. Bohemka tedy tlak Sigmy přestála, a po pár minutách udeřila ona. Nejistou obranu přelstil Patrik Schick a z úhlu dobře umístěnou střelou překonal brankáře Miloše Buchtu. Do kabin se šlo za stavu 1:0 pro hosty. 

Ve druhém poločase byl obraz hry pro domácí fandy sympatičtější, alespoň tedy v úvodních dvou desetiminutovkách. Hned dvě minuty po hvizdu rozhodčího našel Mahmutovič skvělou přihrávkou Michala Ordoše a ten mazácky překonal někdejšího spoluhráče Zdeňka Zlámala v bráně hostí. Bylo srovnáno, Sigma se dostala nahoru a tlačila - za chvíli se díky dokonalému Šindelářovu pasu dostal do brejku Mahmutovič, který zkušeně přelstil Zlámala a ukázal, že v Olomouci bude nepochybně platnou posilou. Sigma měla velmi dobře našlápnuto k tomu, aby v této fázi hru zcela rozhodla. V 61. minutě byl Aidin Mahmutovič znovu v dobré šanci, jeho pokusu chyběly decimetry. Kdyby to bylo po hodině hry 3:1 pro Sigmu, nikdo by se nemohl divit a bylo by to skvělé. Jenže Sigma šance neproměnila, po světlejších pasážích opět upadla do předchozí nervozity a vysoké nakopávané míče rozhodně nevedly k překonání soupeřovy obrany. Naopak o něco přesnější a účelnější hra zelenobílých vyústila v 69. minutě v šanci, kterou proměnil Rafael Acosta. Obrana v tu chvíli Buchtovi moc nepomohla, centrovaný míč se k Acostovi dostal, i když musel procestovat kolem tří olomouckých obránců. 

V závěrečných dvaceti minutách se zdálo, že se domácí tým bojí aspoň o ten jeden bod za remízu, zatímco soupěř by rád vyhrál, a tak aktivita přešla na stranu Bohemians. Domácí při některých akcích trnuli, Buchta ale Sigmu podržel. Nakonec mohlo být všechno jinak, v 90. minutě se v jedné z mála protiakcí Sigma dostala do náporu, při němž Ordošova bomba do břevna už už přiměla publikum jásat. Jenže míč se odrazil tam, kam potřebovali hosté, a tak se nakonec oba týmy rozešly stejně jako vloni v Ďolíčku smírně.  

„Ve finále je to asi zasloužená remíza, byť těch vyloženějších šancí jsme měli více. V naší hře bylo hodně moc nervozity, mále sebevědomí. Soupeř šel lacině do vedení. Kdyby dal Hála tisíciprocentní šanci, mohl první poločas vypadat jinak,“ zhodnotil zápas trenér SK Sigma Olomouc Václav Jílek.

SK Sigma Olomouc – Bohemians 1905 2:2 (0:1)

Branky: 47. Ordoš, 51. Mahmutovič - 41. Schick, 69. Acosta. Rozhodčí: Příhoda – Nádvorník, Ratajová. ŽK:Mahmutovič, Ordoš. Diváci: 4269.
SK Sigma: Buchta – Hála, Rode, Štěrba, Vepřek – Petr (63. Moulis), Houska (90. Falta), Šindelář, Ordoš, Navrátil – Mahmutovič (82. Malec). Trenér Václav Jílek.
Bohemians: Zlámal – Čögley, Krch, Gajič, Švec – Acosta, Hubínek (86. Šmíd), Hradecký, Jirásek, Mosquera – Schick. Trenér Roman Pivarník.

Fotogalerie: