Na fotbal tentokrát i za dobročinností. Ultras předají dar nemocnému chlapci

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Středa, 24.2.2016

Oddaní fandové Sigmy Olomouc to mají v poslední době vzhledem k trápení jejich týmu celkem těžké. Také proto je milé, že se tento víkend mohou na Andrův stadion vydat nejen kvůli fotbalu, kdy Sigmu čeká přetěžká Plzeň, ale i za dobročinným cílem. Utkání se hraje v sobotu a začíná v 18 hodin. 

Jak si mnozí pamatují, proběhla koncem listopadu během zápasu, ve spolupráci s SK Sigma Olomouc a Dobrým místem pro život, po celém Andrově stadionu dobročinná sbírka. Cílem olomouckých ultras bylo vybrat za přispění fanoušků alespoň 11 800 korun, aby tak mohli přispět na nákup chodítka Upsee pro nemocného Matyáška. Jeho příběh vám znovu připomeneme:

Narodil jsem se v červenci 2010. Maminka s tatínkem říkali, že těhotenství i porod byli v pořádku. Po narození vypadalo všechno tak jak má, ale na tříměsíční prohlídce si paní doktorka všimla, že se nepohybuji tak jak bych na svůj věk měl. Odeslala mě na rehabilitaci a neurologii. Neuroložka mě poslala na magnetickou rezonanci, kde zjistili vrozenou vývojovou vadu mozku, redukci bílé hmoty – tzn. v našem případě velmi omezená motorika. A to byl můj začátek. V současné době navštěvuji MŠ Jistota v Prostějově, jsem klientem Rané péče a díky jim oběma a hlavně rodičům a sestřičce bojuji pomocí rehabilitací, lázní a především rodičovské a sourozenecké lásky se svým postižením ze všech sil. V červnu 2015 nám bylo zapůjčeno z Rané péče chodítko Upsee. Byl jsem z něj velice nadšený, díky němu jsem si mohl zatančit i na svatbě kamaráda mých rodičů s nevěstou a využít ho i na veřejných akcích, kde bych jinak jen seděl v kočárku. Od té doby rodiče uvažují o jeho pořízení. Využil bych ho i ve školce a na procházkách. Vertikalizací se zpevňují svaly i klouby a motivace k samopostavení je obrovská. S pozdravem a díky Matyášek Hadra

"Výtěžek předčil naše očekávání, a to hlavně díky vám, fanouškům SK Sigma Olomouc," napsali lidé z party Ultras 1919. "Povedlo se nám vybrat 18 733 Kč, a my tak mohli zaplatit nejen jedno chodítko, ale také přispět na druhé. Výtěžek z této sbírky bude oficiálně předán malému Matyáškovi na Andrově stadionu před zápasem 19. kola, ve kterém naše Sigma přivítá Viktorii Plzeň. Ještě jednou DĚKUJEME VŠEM, kteří ukázali, že Andrův stadion je místo, kde fotbal dostává jiný rozměr!" 

Další příležitost přispět na dobrou věc bude při utkání proti pražské Slavii, datum zápasu se upřesňuje, tentokrát budou Ultras 1919 vybírat peníze pro holčičku, která se léčí s rakovinou. 

Fotogalerie: 
Autor: 
(red)