Sigma s Plzní prohrála. Do konce utkání to ale bylo drama a velká podívaná

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Sobota, 27.2.2016

Sigma dnes potvrdila, že se silnými soupeři umí sehrát daleko kvalitnější zápasy než s těmi průměrnými. "Tohle bylo nesrovnatelně lepší než před týdnem v Brně, dalo se na to dobře dívat, jen by tam nesměl být ten rozhodčí," konstatoval jeden z fanoušků na západní triubuně Androva stadionu poté, co Sigma ani velmi srdnatým výkonem nedokázala vzít favorizované Plzni bod. Dovětkem fanda poukázal na druhý typický rys naší ligy - velmi nepřesvědčivé výkony rozhodčích. Sudí Lerch dnes tak okatě nadržoval soupeři a předvedl tolik chyb, že se diváci po tradičním pískotu a nadávání v posledních desítkách minut už jen smáli jednotlivým verdiktům. 

Olomoučané dnes nastoupili po velmi nepřesvědčivém výkonu v Brně ve značně pozměněné sestavě. Mladíci v modrých dresech od začátku Plzeň zaskočili běhavostí i odvahou jít do soubojů, a tak měla Sigma během prvních pětačtyřiceti minut přinejmenším tři čtyři velmi dobré šance ke vstřelení branky. Bohužel bez gólového efektu. Nepovedlo se to ani plzeňskému Danielu Kolářovi, který ve 25 minutě kopal penaltu za faul Martina Hály. Brankář Miloš Buchta zůstal na místě chladnokrevně do posledního okamžiku, a když Kolář vystřelil, s jistotou skočil po míči a vyrazil jej.  „S trenérem brankářů jsme si před zápasem řekli, co mám dělat, kdyby penaltu kopal Kolář. Čekal jsem do poslední chvíle, potom jsem se rozhodl, že půjdu doleva. Jsem rád, že jsme to chytil,“ řekl pro web sigmafotbal.cz Miloš Buchta. Za Sigmu měli vemi dobré šance Martin Hála už v 8. minutě, Uroš Radakovič ve 13. minutě, když mu ve vápně těsně před bránou chyběly jen centimetry k centrovanému míči, ve 20. minutě zastavil Jakuba Petra v posledním okamžiku po úniku Baránek a v 37. minutě promáchl ve velmi slibné pozici Jan Navrátil.

Co Sigma svým výkonem vybojovala za první poločas, tedy nepochybně zvýšené sebevědomí olomouckých mladíků i určité rozpaky v plzeňském týmu, to ztratila dvě minuty po začátku druhé půle. Uroš Radakovič bohužel nezvládl souboj  a odevzdal míč soupeři, který byl rázem před brankou v přečíslení. Míč dostal volný Tomáš Hořava a nemýlil se. 1:0 pro favorita. Druhý poločas byl samozřejmě ovlivněn tímto gólem, který vrátil Plzni klid, a také vyloučením Radakoviče za druhou žlutou kartu v 66. minutě. Sigma ovšem bitvu vůbec nevzdala, pořád bylo na co se dívat. Naopak byly chvíle, kdy měla plzeňská obrana plné nohy práce. Během poločasu se do hry zapojili střídající Plšek, Ordoš a Chorý. Každý z nich měl na hřišti světlé chvilky, Plšek měl velmi dobrou příležitost už v 62. minutě, v 80. minutě střílel Corý a odražený míč se dostal k Ordošovi, ten ale z bezprostřední blízkosti bohužel přestřelil nejen Kozáčika, ale i bránu. Pochvalu si zaslouží mimo jiné i Petr Ševčík, který hrál poprvé od začátku do konce a po celý zápas předváděl velmi bojovný výkon, stejně tak ale potěšili i další mladíci v dresu Sigmy. Hráče v modrých dresech ostatně vyprovázal při odchodu do kabin potlesk diváků. 

Sigma nakonec nedokázala dobýt plzeňskou obranu a z trávníku odcházela poražená. Tentokrát se ale za výkon rozhodně stydět nemusí, a pokud budou mládenci takto hrát i ve zbývajících jedenácti kolech, nějaké body nepochybně přijít musí. Pokud jde o vykartované hráče Radakoviče s červenou a Vepřeka se čtyřmi žlutými, pravděpodobně by si své distance měli odbýt už ve středu v pohárovém utkání, takže na ligu budou snad opět k dispozici. 

SK Sigma Olomouc - FC Viktoria Plzeň 0:1 (0:0)

Branka: 48. Hořava. Rozhodčí: Lerch - Paták, Fišer. ŽK: Hála, Radakovič, Ševčík, Vepřek - Limberský, Kovařík, Kozáčik. ČK: 66. Po 2. ŽK Radakovič. Diváci: 5 176.
SK Sigma: Buchta - Hála, Štěrba, Radakovič, Vepřek - Navrátil (78. Ordoš), Ševčík, Šindelář (62. Plšek), Houska (71. Chorý), Falta - Petr. Trenér Václav Jílek.
Plzeň: Kozáčik - Matějů, Hejda, Baránek (46. Hubník), Limberský - Petržela (72. Kopic), Hořava, Hrošovský, Kolář (81. Holenda), Kovařík - Ďuriš. Trenér Karel Krejčí.

Fotogalerie: 
Autor: 
(mb)