Odpoledne Sigmu čeká boj o přežití, večer pak ples Dobrého místa pro život

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Sobota, 5.3.2016

Další velmi důležitý souboj čeká dnes odpoledne Sigmu Olomouc. Doslova o šest bodů se bude od 15 hodin hrát na Vysočině mezi Jihlavou a Olomoucí, tedy týmy, které od sebe na dně tabulky dělí pouhý jeden bod. Na podzim Sigma Jihlavu doma porazila 2:1, za domácí se tehdy poprvé trefil i Tomáš Malec. V pohárovém dvojzápase pak Sigma Jihlavu znovu přehrála.

Trenér Vácav Jílek dnes může poslat do pole to nejlepší, co v týmu má - čtvrteční zasedání disciplinární komise rozhodlo, že mohou hrát všichni vykartovaní hráči. Disciplinární komise zrušila žlutou kartu pro kapitána Michala Vepřka, stoper Uroš Radaković si trest za vyloučení odseděl ve středu v poháru. Útok Sigmy opět oživí i hostující kanonýr Aidin Mahmutovič, který kvůli dohodě obou klubů nehrál v posledních dvou zápasech proti mateřské Plzni.

„Je to zápas jak každý jiný v tom smyslu, že hrajeme o tři body. Víc bodů za něj nedostaneme. Ale jiný je v tom, že to je přímý konkurent v našich sestupových vodách. Takže o to má utkání větší důležitost,“ řekl pro klubový web trenér SK Sigma Olomouc Václav Jílek. Znalci kopané vědí, že zatímco po sportovní stránce na tom tým Sigmy není vůbec špatně, horší to je nejspíš s pschickou odolností. Mladíci hrají pod tlakem, a v takových kritických situacích je potřebná právě psychická síla. „Myslím, že kluci jsou v posledním období pod tlakem neustále. Loni se postupovalo, předtím se padalo, teď jsem zase v takové složité situaci pro mentální odolnost. Tak si na druhou stranu říkám, že už bychom být vůči tomu trošku rezistentní. Nicméně jak se ukázalo v některých zápasech, tak pořád tam ta hlava hraje zásadní roli. Takže to bude také o tom, kdo se na to lépe připraví,“ dodal dále Václav Jílek.

Večer na ples Dobrého místa pro život

Fotbalisté dnes mají ještě jednu motivaci k úspěchu. Večer se totiž i pod jejich jménem koná tradiční Ples Dobrého místa pro život.

Tento dobročinný spolek a fotbalový klub SK Sigma Olomouc, který je jeho dlouhodobým podporovatelem, už počtvrté zvou na ples, který má být setkáním podporovatelů, příznivců a klientů sdružení, které Dobré místo pro život zastřešuje. Jak říká předsedkyně spolku Věra Novotná: "Náš ples není o celebritách, hvězdách a VIP osobnostech, ale o místě, kde máte možnost potkat se s lidmi, kteří potřebuji pomoc a zároveň s lidmi, kteří pomoc nabízejí a trvale nás podporují. Rádi bychom vytvořili pohodovou atmosféru, kde nemusíte řešit, co máte na sobě a budete se cítit dobře. Na náš ples chodí srdcaři."

Ples začíná o půl osmé v NH hotelu. Večer zde zpestří soubory Mladá krev, Katoda Olomouc, kapela Popové školy Dětského domova v Olomouci, skupina Zelená Pára, Baletní studio Olomouc a Taneční studio Tancelář. Bývá zvykem, že se na plese objeví i někteří fotbalisté Sigmy. Přejeme jim, aby mohli na ples dorazit s dobrou náladou a pocitem splněné mise na Vysočině.

Fotogalerie: 
Autor: 
(red)