Sigma přestřílela Plzeň, vybojovala ale jen remízu a v poháru dnes skončila

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Středa, 16.3.2016

Domácí pohár MOL Cup pro Sigmu Olomouc skončil dnes ve čtvrtfinále. Olomouc nepřešla přes dobře naladěnou Plzeň. Hanáci přitom měli dnes převahu a až na koncovku byli jednoznačně lepším týmem. 

Sigma mohla skórovat už v 17. minutě, kdy střelu Jakuba Petra vyškrábl plzeňský gólman Bolek na roh. Ve 22. minutě už ale Olomouc nad mistrovským týmem vedla díky brance Michala Ordoše 1:0, což při pohárové matematice a výsledku z prvního utkání 2:4 dávalo solidní naději pro Sigmu - stačilo by vstřelit ještě jeden gól a neinkasovat. Jenže žádnou z dalších vyložených šancí už bohužel Olomoučtí neproměnili. Olomouc přitom soupeře z čela ligové tabulky přestřílela, poměr střel na bránu vyzněl jednoznačně pro Sigmu, a to 8:4.

Ve druhém poločase malé efektivity domácí palby využila Plzeň, konkrétně v 63. minutě, vyrovnal Jan Kopic. Olomouc se i poté hnala za úspěchem, ale ani jedna z šancí neskončila brankou. Marnost domácí snahy zlomit střeleckou smůlu a vstřelit více gólů potvrdilo orazítkované břevno po krásném lobu Michala Ordoše v poslední minutě utkání. 

Po dnešní remíze a výhře Plzně před dvěma týdny tedy postupuje Viktorie, byť na pozápasové tiskovce kouč Plzně Karel Krejčí vysekl Sigmě poklonu za výkon ve všech třech posledních utkáních s jeho týmem.

V sobotu čeká Sigmu ve Zlíně podstatně důležitější boj o ligové body. Držme pánům palce, snad ty góly kone čně přijdou! 

Branky: 22. Ordoš - 63. Kopic. Rozhodčí: Pechanec - Kubr, Pilný. ŽK: Jemelka - Krmenčík. Diváci: 1017
SK Sigma: Spurný - Hála, Rode, Štěrba, Jemelka (46. Falta) - Štěpán, Houska (72. P. Ševčík), Habusta, Ordoš, Petr - Chorý (64. Malec). Trenér: Václav Jílek
Plzeň: Bolek - Rajtoral, Hejda, Baránek, Matějů - Hrošovský, Vaněk - Petržela (80. Končal), Kolář, Kopic (88. Řezník) - Krmenčík (74. Ďuriš). Trenér: Karel Krejčí

 

Foto: sigmafotbal.cz

Fotogalerie: 
Autor: 
(red)