Sigma zabojovala a vykřesala naději. Pomohly jí i dnešní výsledky soupeřů

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Neděle, 3.4.2016

Konečně si olomoučí fotbalové fanoušci užili zápas, na nějž bylo potěšením se dívat. Sigma na poslední chvíli zabrala a v zápase o udržení jakés takés naděje rozstřílela ostravský Baník 6:2. Dnešní zápasy konkurentů Olomouce ze dna tabulky navíc dopadly tak, že Sigma teď stáhla ztrátu na čtrnáctou Jihlavu na 3 body a na třináctou Příbram na 4 body. 

Páteční večerní zápas v Olomouci přinesl dobrý fotbal a především díky mohutné záplavě baníkovských fans i velkou atmosféru. Zápas určitě nevypadal jako souboj posledního s předposledním. Sigma od začátku útočila a měla několik solidních šancí, které ale neproměnila, naopak po chybě Tomáše Chorého se dostali do přečíslení Baníkovci a od 29. minuty vedli. Necelé dvě minuty nato ale tentýž Tomáš Chorý chybu napravil - vypracoval výbornou šanci, ostravského gólmana donutil vyběhnout daleko od brány, přičemž ten míč dokázal vyrazit jen k Michalu Ordošovi. Ten krásně mazácky přeloboval dva bránící ostravské zadáky a srovnal skóre. Už ve 39. minutě opět úřadoval skvělý Michal Ordoš, který ve vápně parádně naservíroval míč Petru Ševčíkovi a ten už pak nekompromisně prostřelil baníkovského gólmana.

Po poločase se Ostravští snažili hru vyrovnat a byli v tom cekem úspěšní. Nejprve Holzer nastřelil tyč Buchtovy brány, a když v 61. minutě střílel Hrubý, míč neš'ťastně tečoval domácí Ševčík, čímž změnil jeho směr a gólman Buchta už pak druhé brance nedokázal zabránit. Jenže Sigma tentokrát předváděla mimořádně srdnatý výkon, a ani po druhé brance hostů nesložila zbraně. První pokus, kdy střílel trestný kop kousek před vápnem Ordoš, ještě nevyšel, tečovaný míč proletěl těsně nad bránou. Uběhlo ale pár minut, a Radakoviče, který získal míč od Chorého, ve vápně faulovali, přišla penalta a tu proměnil s ledovým klidem Jakub Plšek. Sigma podruhé v zápase vedla a od té chvíle už na hřišti jasně kralovala. Michal Ordoš nabídl v 76. minutě chytrou přihrávkou šanci Janu Navrátilovi, který minutě navýšil na 4:2. Ordoš byl i u pátého gólu, spolu s Jakubem Plškem připravili situaci pro Jakuba Petra, který se zapsal mezi střelce. A aby Sigma dala zapomenout na letošní střeleckou nemohoucnost, přidal v nastaveném čase po rohu hlavou gól i střídající Tomáš Malec. Sečteno a podtrženo, Sigma vyhrála 6:2 a v tabulce má dvacet bodů. Naděje ještě žije.   

"Máme před sebou sedm zápasů, nemáme to ve své moci, musíme se dívat na ostatní. Nicméně tento zápas je pro hráče obrovskou dávkou energie a sebevědomí. Teď je potřeba to přenést do dalších zápasů,“ řekl trenér SK Sigma Václav Jílek."Důležité je, abychom se zachránili. Teď jsme udělali důležitý krok proto, abychom se zvedli ze dna tabulky a trochu jsme si zvýšili psychickou odolnost," uvedl v rozhovoru pro klubový web střelec Tomáš Chorý. Doufejme, že to tak bude a přijdou výsledky. Sigmu teď totiž čekají velmi těžké zápasy, například hned příští sobotu hraje na hřišti Liberce. Jenže bodovat se prostě musí, jinak bude s první ligou v Olomouci konec. 

Branky: 31. Ordoš, 39. P. Ševčík, 68. (pen.) Plšek, 76. Navrátil, 83. Petr, 90. Malec - 29. Holzer, 61. Hrubý.Rozhodčí: Kocourek - Mokrusch, Pochylý. ŽK: Šindelář - Sukup, Lásik, Červenka, Lučič. Diváci: 5317
SK Sigma: Buchta - Hála, Šindelář, Radakovič, Falta - Navrátil (76. Houska), Plšek, Ordoš, Ševčík, Petr (84. Zahradníček) - Chorý (70. Malec). Trenér Václav Jílek
Ostrava: Chmiel - Sukup, Kaša, Vraštil, Lučič - Mondek (72. J. Šašinka), Lásik (66. Mešaninov), Hrubý, Holzer, Granečný (46. Červenka) - De Azevedo. Trenér Vlastimil Petržela

Foto: sigmafotbal.cz

Fotogalerie: 
Autor: 
(mb)