Živé vystoupení shaolinských mnichů v Olomouci je už téměř vyprodáno

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Pondělí, 11.4.2016

Už jen několik posledních vstupenek nabízí ticketstream.cz na Shaolin Kung Fu Show, která se koná 12. dubna v Olomouci. Dvouhodinový program nabídne fyzická cvičení mnichů, mistrů kung-fu, spojená s povídáním o čínské filozofii a mystice, zen budhismu a duševní síle. Na co potřebují mniši pro své vystoupení jedenadvacet bílých rozkvetlých lilií, dvě betonové dlaždice a dvě salátové okurky se dozvíte, když v úterý 12. dubna navštívíte Sportovní halu Univerzity Palackého.

Dvouhodinová show se skládá z dechberoucích fyzických cvičení mnichů a mistrů kung-fu, vedených pětasedmdesátiletým představeným kláštera, dohlížejícím na tzv. shamise (mladé mnichy). Diváci se během představení dozví něco o čínské filozofii a mystice, o moudrosti zen buddhismu a hlavně o úžasné síle lidské energie Qi.

Shaolin Kung Fu Show, která vyprodává stadiony po celém světě, míří v dubnu do České republiky. Mniši z kolébky filozofického učení i bojového umění kungfu - čínského kláštera v Shaolinu - se na svém jubilejním 20. turné po světě zastavili už v Ostravě, zítra v Olomouci a pozítří ve Zlíně. Neuvěřitelná podívaná, kterou obdivovala britská panovnice či americký prezident, spojuje artistické výkony a bojové dovednosti s buddhistickým učením. V české republice se objeví znovu po sedmi letech.

Klášter mnichů Shaolin se nachází v provincii Henan – asi 700 km na jihozápad od hlavního města Číny. Klášter byl založen indickým mnichem Damo, který cestoval z Indie a v Číne začal vyučovat budhistické učení, které rozvinul v nový filosofický směr myšlení.

V Číně patří výuka bojových umění k prestižním zaměstnáním i studiím a Shaolin je mezi kláštery absolutní špičkou. Již více než 1500 let jsou tamní mniši mistry v ovládání vnitřní energie. V klášteře denně zocelují tím nejnáročnějším způsobem tělo i mysl. Qi – proud energie uvnitř lidského těla – mohou mniši blokovat nebo stimulovat meditací nebo dýchacími technikami, a dosáhnout tak na krátkou dobu odolnosti vůči bolesti nebo zranění. Dokonce mohou energií Qi i léčit.

12. dubna 19,00 hod. Sportovní hala UP Olomouc

13. dubna 19,00 hod. Sportovní hala Euronics Zlín

Předprodej vstupenek zajišťuje ticketstream.cz

 

Fotogalerie: 
Autor: 
(red)