Bitva se Slavií. Na hřišti o body, v hledišti o pomoc rodině nemocné Emičky

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Pátek, 15.4.2016

Mimořádný náboj bude mít sobotní utkání Sigmy Olomouc s pražskou Slavií. Nepůjde jen o snahu domácí Sigmy zachránit se před sestupem do druhé ligy. Fanouši totiž na zápase uspořádají velkou sbírku, která má pomoci rodině vážně nemocné tříleté Emičky

Když stát nepomomáhá, pomoci chtějí fandové

Po úspěšných sbírkách z dob minulých, ve spolupráci s SK Sigma Olomouc a Antmedia pořádají fandové ze skupiny "Ultras 1919 Vždy za Sigmou" charitativní sbírku na pomoc tříleté Emičce, která onemocněla vzácnou formou rakoviny měkkých tkání.

Loni v létě se tříleté Emičce objevila bulka na zádech a po dvou měsících bylo jasné, že Ema má rakovinu, přesněji alveolární rhabdomyosarkom, rakovinu měkkých tkání, která se rychle šíří po celém těle. Tatínek, který je živnostník, přerušuje práci a zůstává s Emou v brněnské nemocnici, maminka se stará o ročního bratříčka Kryštofa a organizuje rekonstrukci bydlení, protože Ema se musí vrátit do zcela sterilního a bezpečného prostředí.

Na Vánoce se rodina dozvídá, že Ema nemá nárok na nejnižší stupeň příspěvku na péči ani průkaz ZTP. Podává se odvolání, ale lhůta na vyřízení je půl roku a může to dopadnout úplně stejně. Ema má za sebou dvě operace, sedm cyklů chemoterapie a šest týdnů každodenních radiací v narkóze. Připravuje se na dva zbývající cykly chemoterapie, do toho podstupuje magnetické rezonance a další vyšetření, většinou v narkóze a se záchvaty po každém probuzení. I když se vše podaří, bude následovat náročná rehabilitace.

Ema potřebuje zvláštní výživu, množství léků, z nichž velkou část pojišťovna nehradí, a do budoucna ji kromě toho čekají neustálé kontroly, rehabilitace, cvičení a pobyty v lázních. To vše bude stát rodinu každý měsíc několik tisíc korun, jakýkoli příspěvek do sbírky tedy pomůže malé Emičce a její rodině v boji se zákeřnou chorobou.

V utkání bude chybět brankář Buchta

Zatímco v ochozech se tedy bude konat sbírka na pomoc bojující rodině Emy, na hřišti budou bojovat modrobílí se sešívanými o vzácné body. Sigma by ráda zabránila pádu z ligy, Slavia by naopak chtěla zkusit pohárovou Evropu. Třízápasový distanc si začne odbývat brankář Miloš Buchta, kterého disciplinárka potrestala za zkrat v závěru minulého utkání. Po dlouhé době se tak mezi tři tyče podívá loňská jednička Michal Reichl. 

Utkání začíná na Andrově stadionu v 17 hodin. Budeme držet palce hráčům i organizátorům sbírky. 

Fotogalerie: 
Autor: 
(mb)