Olomoučtí bojovníci capoeira mají novou sbírku medailí z mistrovství

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Čtvrtek, 21.4.2016

Cenné medaile z Mistrovství ČR v capoeiře přivezli olomoučtí bojovníci. Mistroství v Jablonci, které se letos poprvé konalo současně v kategoriích dětí i dospělých, se odehrálo od 15. do 17. dubna a zúčastnilo se ho kolem 170 závodníků z celé republiky. „Tato událost byla spojena s dvoudenním seminářem, kterého se zúčastnilo přes 200 dětských i dospělých capoeiristů. Tréninky vedl prezident naší asociace Vem Camará, Mestre Paçoca (Klagenfurt), a také host ze Španělska (Barcelona) Mestre Charuto. Oba rodilí Brazilci. V porotě kromě již dvou výše zmíněných zasedl ještě host z Holandska (Amsterodam), rovněž rodilý Brazilec Contra Mestre Kizomba,“ uvedl olomoucký trenér Ondřej Novák. Děti byly rozděleny do skupin podle věku, dospělí poté dle výkonnostních stupňů.

V kategorii C (6-8 let) za Olomouc závodilo 5 reprezentantů. Nejlépe si vedl Adam Poláček, který pro Olomouc vybojoval hezkou 9. příčku. Spolu s ním ještě z eliminace do nejlepší dvanáctky postoupila Zuzana Malínková, která nakonec skončila na 12. pozici. Damián Král byl 22.-25., Adam Kosek 33.-36. a nejmladší člen olomoucké výpravy Daniel Malínek skončil na 42. místě. Kategorii B (9-11 let) byla, co se týče počtu závodníků, nejpočetnější a tudíž zde byla i největší konkurence. Nejlépe se z Olomouce umístil Dominik Krejčí na 9. místě. Pavel Mrňka skončil 16., Theodor Kubes 19.-22., Viktor Svoboda 28., Nela Hefková 41. a Daniel Odstrčil 51.-54. V kategorii A (12-14 let) závodili další 4 závodníci. Nejlépe si vedl Vojtěch Kutáč, který obsadil 10. příčku, shodně na 17.-21. místě skončili Jiří Pospíšil a Eliška Hegarová. Jan Zbořil obsadil nakonec 22.-23. pozici. I přesto, že nikdo v dětských kategoriích nebral cenné kovy, závodníci nabrali spoustu cenných zkušeností a celou akci si užili.

Kategorie dospělých byla rozdělena podle pásků (výkonnostních stupňů) a to na profi kategorii A (modrý až zeleno-fialový pásek), B (oranžový a oranžovo-modrý pásek) a C (šedý až žluto-oranžový pásek). V kategorii A získal olomoucký hlavní trenér Ondřej Novák stříbrnou medaili a obhájil tak loňské stříbro z Opavy. První místo této nejvyšší kategorie obsadil David Zummer z Plzně. V kategorii B se stal mistrem ČR olomoucký talent Jan Křenek, který již v žákovských kategoriích pravidelně obsazoval nejvyšší příčky. Bronz v této kategorii obsadila Zuzana Bordováčová, která tak obhájila loňskou 3. pozici z MČR v Opavě. Veronika Marková skončila na krásném 7. místě., a mladičký Karel Lupuliak, pro kterého to bylo první MČR za dospělé, také nezklamal a odnesl si pěkné 10. místo.

V kategorii C se hned 4 olomoučtí reprezentanti probojovali do semifinálové osmičky a nakonec z toho byly následující výsledky: Vojtěch Randýsek – 4. místo, Pavel Hegar – 5. místo, Martin Němec – 6. místo a Monika Rozkydálková – 8. místo. Na 13.-15. místě se umístil Sebastian Miranda Rubianes, člen olomouckého klubu původem z Mexika.

„Tohle je opět obrovský úspěch jak pro samotný olomoucký klub, tak i pro město Olomouc. Chtěl bych tímto poděkovat všem capoeiristům z řad dospělých i dětí za vzornou reprezentaci našeho klubu, stejně tak i všem trenérům a asistentům a hlavně rodičům dětí za spolupráci a podporu svých ratolestí v tomto krásném sportu. Velký dík patří také městu Olomouc a Olomouckému kraji za jejich finanční podporu klubu.“

Fotogalerie: 
Autor: 
(mb)

Komentáře

buy lipitor 40mg <a href="https://lipiws.top/">where can i buy lipitor</a> atorvastatin 40mg us