Olomoucké judistky jsou nejlepší! Ovládly i mistrovství České republiky

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Čtvrtek, 19.5.2016

Ty nejbojovnější ženy, dívky a slečny se sešly v Ostravě, aby zde ve třech věkových kategoriích bojovaly o titul mistryň ČR družstev v judu. Výrazné zastoupení zde měl i JK Olomouc, který poskládal tým v každé věkové kategorii, tedy ve starších žákyních, dorostenkách i ženách.

Hanačky se na ostravském tatami rozhodně neztratily a každé ze tří družstev si domů vezlo mistrovskou medaili. Nejvíce zazářily dorostenky, které v moravskoslezské metropoli bez problémů zvítězily a ukázaly, proč je řada z nich zařazena do kádru reprezentace ČR. Dorostenecký tým JK Olomouc nejdříve zvítězil v obou svých utkáních ve skupině, aby poté rozdrtil v semifinále TJ Start Kolín 7:0 a ve finále si poradil s 1. JC Baník Ostrava 6:1.

Starší žákyně i tým dospělých závodnic bral z Ostravy bronz. Největší oporou JK Olomouc byla teprve patnáctiletá Renata Zachová, studentka Gymnázia Čajkovského Olomouc, které nedělalo problém zápasit jak za dorostenky, tak ženy, a všech svých osm zápasů ukončila vítězně před časovým limitem. Renata naskočila do turnaje ihned po náročné fyzické přípravě v Kosovu, kde se připravovala na blížící se mistrovství Evropy dorostu, na němž má jako zatím nejúspěšnější česká reprezentantka v této kategorii jistý start. Bronz v kategoriii žen je historicky první pro náš klub a doufáme, že v následujících letech budeme bojovat o mistrovský titul i v této věkové kategorii.

Fotogalerie: 
Autor: 
(red)