Chcete za rok na půlmaraton? Ve středu začínají rezervace startovních míst!

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Pondělí, 18.7.2016

Už máte běžecká plány na příští rok? Že je moc brzy? Není, tedy alespoň ne pro účastníky olomouckého a dalších půlmaratonů a maratonů. RunCzech totiž už za dva dny spouští registrace na závody příštího roku. Od středy 20. července se budete moci přihlásit na maraton a půlmaraton v Praze a půlmaratony v Olomouci, Karlových Varech a Českých Budějovicích. I letos platí, že za nejvýhodnější cenu poběží ti, kteří se zaregistrují mezi prvními.

V loňském roce se startovní pole Sportisimo 1/2Maratonu Praha a Volkswagen Maratonu Praha naplnilo za pouhých 69 dní. Také v případě Olomouce je startovní pole zaplněné dávno před samotným výstřelem startovní pistole a na leckoho se už nedostane. Organizátoři očekávají, že tomu tak bude i letos, i když maratonský závod čeká větší změna. „V příštím roce se už v rámci maratonu nepoběží štafety. Zůstává soutěž týmů a nově zařazujeme běh dvojic 2Run, ale naprostá většina běžců budou pravověrní maratonci,“ vysvětluje ředitel závodu Václav Skřivánek.

Štafety se z maratonského víkendu přesunou do závodu, který letos zažil premiéru – Pražské štafety. Ta se z dubnového termínu přesune na červen a pražskou Stromovku opanuje po dva dny, přesněji 14. a 15. června 2017. „Přesunutí štafet do samostatného závodu se nám letos osvědčilo na pražském půlmaratonu. I proto jsme se rozhodli ke stejnému kroku v rámci maratonu a dát možnost více maratoncům,“ dodává Skřivánek. Další změnou v programu maratonského víkendu je přesunutí dm rodinného běhu, ten se z neděle přesouvá na sobotu, tedy den před maratonem a pro maratonce to tak může být poslední proběhnutí před hlavním závodem, které můžou strávit se svou rodinou.

Kromě dvou pražských závodů se můžete zaregistrovat také na trojici jarních Mattoni půlmaratonů – v Olomouci, Karlových Varech a Českých Budějovicích. Na Pražskou štafetu a podzimní Grand Prix s půlmaratonem v Ústí nad Labem se registrace otevřou na konci září. A kdy že se RunCzech běžecká liga v roce 2017 rozeběhne?

  • Sportisimo 1/2Maraton Praha – 1. dubna 2017
  • Volkswagen Maraton Praha – 7. května 2017
  • Mattoni 1/2Maraton Karlovy Vary – 20. května 2017
  • Mattoni 1/2Maraton České Budějovice – 3. června 2017
  • Pražská štafeta – 14. a 15. června 2017
  • Mattoni 1/2Maraton Olomouc – 24. června 2017
  • Grand Prix – 9. září 2017
  • Mattoni 1/2Maraton Ústí nad Labem – 16. září 2017

 

Na závody RunCzech běžecké ligy se můžete zaregistrovat na adrese www.runczech.com

Autor: 
(red)