Sigma na startu druholigové sezony. Chceme se vrátit mezi elitu, říkají modrobílí

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Pátek, 5.8.2016

Sigma Olomouc stojí opět na začátku. Tentokrát je to začátek druhé druholigové sezony. Už první utkání, ve kterém se dnes od 18 hodin proti domácím postaví ambiciozní celek SFC Opava, napoví, jak vážné to je s proklamacemi Sigmy o rychlém návratu mezi elitu. Fanoušci Olomouce nepochybně doufají, že start bude dobrý a celá druholigová kapitola zůstane jen epizodou v historii jednoho z nejúspěšnějších moravských klubů. 

Sigmu do náročných bojů v lize, kde se hraje obvykle nadoraz a o dost drsněji než v elitní soutěži, povede kouč Václav Jílek a nový kapitán Miloš Buchta. Velezkušený gólman sice po zpackané sezóně uvažoval o konci kariéry, nakonec ale, prý i pod dojmem manželčiny domluvy, u týmu zůstává a svou fotbalovou éru chce završit návratem do ligy.

Pohled na předpokládanou sestavu Sigmy naznačuje, že v téhle sezoně půjde o tým mladých hráčů s několika zkušenými mazáky. K mančaftu se vrátil stoper Aleš Škerle, na hrotu bude opět Václav Vašíček, v obraně uvidíme dobře známé sigmáky Martina Hálu, Michala Vepřeka a loňskou posilu Uroše Radakoviče. Fandové budou nepochybně zvědaví na to, jak si povede nově složená záloha bez Michala Ordoše a Jana Navrátila. Ani lavička nevypadá špatně, v přípravě se dobře předváděli například i mladí borci typu Jakuba Yunise či Lukáše Buchvaldka. 

Jak zmínil trenér Václav Jílek, mužstvo by mělo v následující sezoně pracovat na tom, aby napravilo olomouckému fotbalu pošramocenou pověst a vrátilo jeho někdejší kredit. Dnešní úvodní utkání je sice se silným soupeřem, to by ale neměl být problém, pokud chce Sigma myslet na postup.  „Jde o kvalitního a silného soupeře, to dokladují i vyjádření vedení Opavy v posledních dnech. Jsou si vědomi, že disponují určitou silou a zkušeností. Takže nás nečeká vůbec nic jednoduchého. Na druhou stranu my jsme na sezonu připraveni, nemůže se ohlížet na to, jestli hrajeme s Opavou nebo někým jiným, máme jasně daný svůj cíl. Mužstvo je zdravé, plné energie, natěšené na zápas. Chceme zopakovat výkony hlavně z prvních poločasů závěrečných zápasů přípravy. Pokud se nám to podaří, tak věřím, že utkání zvládneme,“ uvedl pro klubový web trenér Jílek.

Pravděpodobné sestavy
SK Sigma Olomouc: Buchta – Hála, Škerle, Radakovič, Vepřek – Petr, Plšek, Sladký, Houska, Falta – Vašíček. Trenér Václav Jílek.
SFC Opava: Lasák – Pospěch, Radić, Žídek, Čelůstka – Grussmann, Jursa, Schaffartzik, Zapalač – Kuzmanović, Smola. Trenér Roman Skuhravý.

Foto: sigmafotbal.cz

Autor: 
(mb)