Desítkou Sigma pohřbila naděje Polné, a mohlo to přitom být ještě mnohem víc

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Čtvrtek, 11.8.2016

Deset vstřelených gólů a ještě jednou tolik šancí a nastřelených tyčí a břeven. Tenhle pohárový zápas se Sigmě Olomouc povedl, na hřišti divizního Slavoje Polná vyhrála vysoko 10:1. 

Říká se, že v pohárových utkáních se soupeři z nižších soutěží jde o to, kdy se silnějšímu týmu podaří zlomit jejich houževnatý odpor. V případě souboje s Polnou se to Sigmě povedlo v 11. minutě, kdy dal první ze svých včerejších tří gólů Tomáš Zahradníček. Ještě před ním stihl orazítkovat břevno Jakub Plšek a ve dvou šancích byl Tomáš Chorý.

V průběhu zápasu, v němž si Sigma deset gólů rozdělila rovnoměrně mezi první a druhou půli, pak ještě třikrát zazvonila tyč a jednou břevno branky domácího gólmana Jindřicha Skočdopole. Vedle hattrickového Zahradníčka se o branky Sigmy postarali Šimon Falta, Jakub Habusta, Martin Sladký, Tomáš Chorý, Jakub Plšek a Jan Hladík a přidal se i sváteční střelec Michal Vepřek. Skoro šest stovek domácích diváků potěšil jednou brankou i hráč Polné Daniel Kavka, který v 38. minutě snižoval na 1:5. 

Jméno soupeře pro další kolo domácího MOL Cupu se Sigma teprve dozví. Zatím má po dvou výhrách v poháru skóre 16:1, což by fandové Sigmy jistě brali i po podzimní části FNL. 

V sobotu olomoucké hráče čeká o poznání náročnější výlet do Prostějova, kde se od 17 hodin odehraje derby s nováčkem 2. ligy, tamním 1. SK Prostějov.  

Statistiky

Branky: 38. Kavka - 11., 26. a 30. (pen.) Zahradníček, 18. Falta, 27. Habusta, 53. Plšek, 56. Vepřek, 59. Sladký, 77. Chorý, 88. Hladík. Rozhodčí: Marek. Diváci: 575.
Sestzava SK Sigma: Reichl – Zahradníček (69. Hladík), Štěrba, Šindelář, Vepřek (56. Hála) – Sladký, Plšek (56. Petr), Habusta, Houska, Falta – Chorý. Trenér Václav Jílek.

Foto: sigmafotbal.cz

 

Autor: 
(red)