Mozartovy koule dnes okusí i Francouzi, Poláci a Slováci. Přijďte také

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Sobota, 13.8.2016

Sobota plná netradičních sportů na špičkové úrovni plus fotbal. To je zajímavá nabídka pro každého Olomoučana, který se nerad nudí. 

Mozartovy koule zkusí i Francouzi, Poláci a Slováci

Tradiční turnaj v pétanque s mezinárodní účastí Mozartovy koule zažije Olomouc dnes na Korunní pevnůstce s podporou města Olomouce, záštitu nad soutěžním kláním převzal primátor statutárního města Olomouce Antonín Staněk. „Na turnaj jsou přihlášeny tři desítky týmů, což je rekordní počet. Do Olomouce dorazí i hráči z Francie, ale také z Polska nebo ze Slovenska. Přivítá je čerstvě zrekonstruované nádvoří Korunní pevnůstky se zcela novým povrchem,“ uvádí ředitel turnaje Pavel Konečný.

Historie turnaje sahá do roku 2008. První ročník se odehrál v olomouckém rozáriu. Na mezinárodní úroveň se turnaj dostal v roce 2011, od kdy jsou Mozartovy koule součástí oficiálního kalendáře turnajů České asociace pétanque klubů. Kategorie „open“ umožňuje i účast hráčů bez sportovní licence.

Mezinárodní turnaj, který se koná od 9 hodin, je přístupný i veřejnosti. 

Dračí lodě a Sigma v Prostějově

Na řece Moravě se od rána až do 18. hodiny koná vůbec první olomoucký závod parádních dračích lodí. Kromě dlouhých lodí pro deset či dvacet borců budou k vidění i paddle-boardy, vodní záchranáři, a další zajímavosti. Vstup je volný. 

V 17 hodin hraje Sigma Olomouc druhé mistrpvské utkání. Po úvodní remíze s Opavou dnes jede Olomouc na hřiště nováčka FNL 1. SK Prostějov. Vyhecované drby bude chtít Sigma v každém případě vyhrát, k čemuž jí chtějí pomoct i olomoučtí fanoušci,. Ti se hromadně chystají do Prostějova vlakem v 15.07 z hlavního nádraží. 

Fotogalerie: 
Autor: 
(mb)