Francouzi ve své národní hře pohořeli, Mozartovy koule ovládli Moravané!

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Pondělí, 15.8.2016

Jan Michálek z Brna, aktuální jednička českého žebříčku asociace pétanque klubů, zvítězil o víkendu v mezinárodním turnaji Mozartovy koule Olomouc. V trojici s ním hrála ještě Olomoučanka Jana Konečná a Václav Valík z Albrechtic. Dařilo se ale i dalším Olomoučanům.

Turnaj Mozartovy koule je bodovaným od roku 2011. Kromě hráčů z celé republiky se jej účastní i cizinci. Letos přiejli z Franice, Polska a Slovenska. Poprvé v něm však okusila vítězství i hráčka z domácího pétanque klubu.

Rekordní počet stovky startujících na Korunní pevnůstce přinesl celou řadu překvapení. Slovenská ženská reprezentace nepostoupila do turnajové play-off a nedařilo se ani Francouzům. Mezi nejlepších 16 týmů se naopak probojovala rodina Luboše Ptáčka z Olomouce, která byla na svém prvním oficiálním turnaji díky kategorii „open“, navíc mladá olomoucká trojice složená z bratrů Skopalových a Jiřího Voňky obsadila třetí místo.

Sobotní turnaj přinesl i dvě novinky v českém pétanque – počítadla bodů vytištěná na 3D tiskárně a sférické fotografie, které pořídil server olomouc.cz.

Záštitu nad turnajem převzal primátor statutárního města Olomouce Antonín Staněk.

Výsledky:

1. Jana Konečná, Jan Michálek, Václav Valík (Kulový blesk Olomouc, Carreau Brno, PAK Albrechtice)
2. Jana Krpcová, Miroslav Krpec, František Kaplánek (všichni Hrode Krumsín)
3. Radek Skopal, Martin Skopal, Jiří Voňka (všichni Kulový blesk Olomouc)
 

Fotogalerie: 
Autor: 
(red)

Komentáře

order atorvastatin 80mg without prescription <a href="https://lipiws.top/">buy lipitor without prescription</a> buy atorvastatin 20mg pills