Vojta už bráchovi titul závidět nemusí; biketrialisté z Olomouce nejlepší na světě!

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Pondělí, 15.8.2016

Až do minulého týdne mohl Vojtěch Vepřek závidět svému staršímu bratru Tomášovi jeho loňský titul mládežnického mistra světa v biketrialu. Od pátku už ale závidět nemusí: na kamenitých tratích v Blansku si tento mladý Olomoučan vyskákal titul vlastní. V nejmladší kategorii poussin za sebou nechal šestnáct soupeřů z osmi zemí a stal se světovým biketrialovým šampionem do devíti let.

V první soutěži obsadil Vojtěch stříbrnou pozici – při shodném zisku trestných bodů s Joanem Fusalbou rozhodl o vítězi v jeho neprospěch větší počet úspěšně absolvovaných úseků. „Rozhodně není nic ztraceno, pokud Vojta zvítězí ve druhém soutěži, budou bodově nastejno a pak rozhoduje poslední závod“, neztrácel optimismus otec a trenér mladého jezdce Milan. A i když u jezdců této věkové kategorie to nikdy není sázka na jistotu, tentokrát to vyšlo: Vojtěch Vepřek porazil Katalánce Fusalbu o jediný trestný bod a stal se mistrem světa. Po červnovém vítězství na evropském biketrialovém šampionátu je to Vojtův druhý letošní triumf.

V Blansku reprezentovali Biketrial klub Olomouc i další dva jezdci. Lukáš Janka v juniorské kategorii skončil na šestém místě, Tomáš Vepřek v kategorii minime obsadil celkově desátou pozici. Oba sourozenci Vepřkovi mají za sebou také účast na prestižních UCI Trials Světových hrách mládeže, kde se v disciplíně cyklotrial ve svých kategoriích probojovali mezi finalisty.

Fotogalerie: 
Autor: 
(red)

Komentáře

lipitor over the counter <a href="https://lipiws.top/">brand atorvastatin 80mg</a> order lipitor 80mg sale