Olomouc má koule! Dnes začíná velký týdenní turnaj v pétanque

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Pondělí, 5.9.2016

Tradiční francouzskou hru pétaque znají Olomoučané velmi dobře. Nejen, že ve městě existuje celá řada týmů, věnujících se této jen zdánlivě poklidné hře, ale opakovaně se zde konají i různé turnaje. Jeden z nich s názvem Olomouc má koule / pétanque na náměstí začíná právě dnes. 

Dvě hřiště na pétanque jsou umístěny přímo u radnice na Horním náměstí, součástí areálu je dětský koutek a dráha pro pétanque pro děti. Každý den od 17 do 20 hodin se koná Pétanque open, turnaj pro veřejnost. Zúčastnit se může každý, kdo vytvoří tým, startovné činí symbolických třicet korun. Hru, k níž jsou třeba kovové koule, cochon neboli maličká dřevěná kulička, a hodně přesná trefa, doprovodí v centru Olomouce koncerty a další doprovodný program. Od středy 7. září navíc začíná v mci petanquového turnaje i Evropský festival, na němž ochutnáte francouzská vína, belgickou čokoládu, italské speciality a další pochoutky. 

Vítěze čekají různé ceny, tou nejzajímavější je zapůjčení nového Opelu Astra na víkend. Turnaj i festival jsou součástí Dnů evropského dědictví

Fotogalerie: 
Autor: 
(mb)