Stále to v nás doutná, vzkazují fanoušci Sigmy a připravili velkou pyroshow

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Úterý, 22.11.2016

Před deseti lety se celá severní tribuna Androva stadionu rozzářila díky obrovské a efektní pyroshow. Fandové z ultras skupin tehdy obstoupili s pochodněmi celou tribunu. V tuto sobotu, deset let poté, na tribuně svítily ohně znovu. 

Před deseti lety, na konci října 2006, šlo o zápas Sigmy s tehdy prvoligovým Mostem. Pod všemi těmi pyrotechnickými pomůckami svítil nápis Hell for Heroes. Video z této show je jednoznačně nejsledovanějším šotem z Androva stadionu, zhlédlo ho už více než 840  tisíc diváků. (Video z akce před 10 lety najdete zde: https://www.youtube.com/watch?v=90q72-r7Io0). Nynější fandové, kterých za ta léta i kvůli opakovaným potížím klubu ubylo, si letos tuhle parádičku připomněli. Nápis tentokrát hlásal Už 10 let zapálení pro Sigmu. 

Jak olomoučtí ultras sami na svém webu vysvětlují, nebyli si jistí, zda dají dohromady dost lidí, a nechtěli jít ani do sporu s klubem, který by v nynějších podmínkách za takovou pyroshow při utkání zaplatil asi tučnou pokutu. Ohňové představení proto uspořádali mimo hrací den. Vyšlo to výborně, a na to, že Sigma je v tuhle chvíli druholigovým týmem, to je představení hodně nastandardní. "A doufáme, že příští akce (ať už jakákoliv) již bude podporována všemi aktivními fanoušky a posuneme si laťku ještě výš. A budeme za sebou stát, nepočetní, ale věrní a jeden za druhým," píše na webu ultras jeden z nich, známý jako Metla lidstva. 

Na parádním ohňovém představení se podíleli nebo jej podpořily tyto fanouškovské skupiny: Ultras Sigma, Modrobílá garda, Blázni ze stadionu, Forza Sigma – Zábřeh, Unterstutzer aus Kuttenberg, Ultras12, Sigma United, Hanácká legie a Red Wolf fans.

Dodejme ještě, že Sigma je momentálně po šestnácti kolech v čele tabulky Fortuna Národní ligy a zítra ji čeká poslední podzimní utkání s velkým rivalem z ostravského Baníku. Na konci posledního domácího utkání, kdy Sigma rozstřílela Prostějov 7:0, hráči oslovili fanoušky jasným heslem na transparentu: Podpořte nás na Baníku! Takže - zítra od 17.30 v Ostravě... Držte se, Hanáci!   

Foto a video z akce: sigmaolomouc.cz

Fotogalerie: 
Autor: 
(mb)