Olomoucký klub vybojoval čtyři medaile na evropském šampionátu v capoeiře

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Neděle, 27.11.2016

S několikanásobným úspěchem se vrátili členové olomouckého klubu Vem Camará Capoeira z Mistrovství Evropy v Komárně. Čtyři medaile jsou skvělým vysvědčením práce Olomoučanů.  

V kategorii A = profi kategorie muži (modrý pásek a výše) měla Olomouc pouze jednoho závodníka a to hlavního trenéra Ondřeje Nováka (graduado Girafa), kterému jen těsně unikl postup do finále a obsadil nakonec 5. místo. První příčku si odvezl Tomáš Zummer (instrutor Robocop) do Liberce (CZ), 2. místo zůstalo zásluhou Tomáše Vu Thanha (instrutor Latino) v Komárně (SK) a bronz si odvezl do Polska Krzysztof Gajoch (professor Formiga).

V kategorii B = středně pokročilí muži (oranžový a oranžovo-modrý pásek) měl Olomouc 2 želízka v ohni a to mladičké talentované závodníky Jana Křenka (aluno Aranha) a Karla Lupuliaka (aluno Volta ao Mundo). Lépe se nakonec umístil zkušenější a starší Jan Křenek, který je již zároveň pomocným trenérem, a využívá své zkušenosti nabyté nejen na závodech v tréninku ostatních. Tomu nakonec jen o bod uniklo zlato a odvezl si tedy nakonec stříbrnou medaili. Karel Lupuliak bodoval na krásné 6. pozici a do budoucna nám tento mladičký závodník jistě ještě hodně ukáže. Zlato nakonec putovalo díky Peteru Tiglmanovi (aluno Formiga) do Budapešti (HUN) a bronz si odvezl do Liberce (CZ) Jakub Stavinoha (aluno Formiginha).

V kategorii C = mírně pokročilí (šedo-žlutý až žluto-oranžový pásek, ženy i muži) měla Olomouc největší zastoupení a to 6 závodníků. Z toho hned pěti se podařilo probojovat z eliminace do čtvrtfinále. Jan Drška (aluno Vomitador) se přes eliminaci bohužel neprobojoval a obsadil nakonec 21. příčku. Na 12. místě se umístila Hana Bendová (aluna Foca), 11. místo obsadil Jakub Záhora (aluno Cavalo) a 10. příčku pak Pavel Hegar. Do finále se pak podařilo probojovat oběma olomouckým Vojtěchům – Kutáčovi a Randýskovi, z nichž nakonec úspěšnější byl mladší Vojtěch Kutáč, který díky bodům z eliminace obsadil nakonec 2. příčku. Bronz bral tedy jeho týmový kolega Vojtěch Randýsek (aluno Elvis). Zbývající zlatou medaili si odvezl do Liberce Marek Bohuš (aluno Urço).

 V kategorii D = pokročilé ženy (oranžový pásek a výše) měla Olomouc pouze jednu závodnici a to pomocnou trenérku Zuzanu Bordováčovou (graduada Leoa), která získala stříbrnou medaili. Zlatá medaile nakonec zůstala zásluhou Stelly Vargy (graduada Narizinho) v Komárně (SK) a bronz putoval pro změnu do Liberce (CZ) díky Alici Avci (graduada Nikita).

Celé ME tak skončilo nejen pro Českou reprezentaci, ale hlavně pro Olomouc velmi úspěšně a bezesporu se jednalo o nejúspěšnější akci, co do počtu medailí – vždyť olomoucký klub bral třetinu všech medailí.

Tato událost byla spojena s třídenním seminářem, kterého se zúčastnilo přes 100 capoeiristů z různých koutů Evropy. Tréninky vedl prezident naší asociace Vem Camará - Mestre Paçoca. Veliký dík patří pořádajícímu Komárenskému týmu, také našemu mestre Paçocovi za vedení, všem závodníkům za skvělé výkony v duchu fair play a samozřejmě všem, kteří jste olomoucké capoeiristy doma či přímo na místě podporovali.

„Jsem velmi hrdý na své svěřence, neboť podali výborné výkony a vydali ze sebe maximum, což je to nejdůležitější. Skvěle reprezentovali jak Českou republiku, tak svůj capoeiristický klub a naše město Olomouc," uvedl hlavní trenér Olomouc Ondřej Novák. "Doufám, že ať úspěch či neúspěch pro ně bude motivací do dalšího cvičení a že se naše sbírka do budoucna rozroste o další cenné kovy. Také bych chtěl moc pogratulovat všem ostatním závodníkům ke skvělým výkonům a poděkovat všem, kteří nám fandili buď osobně, nebo doma, moc si Vaší podpory vážíme. Také mi dovolte touto cestou poděkovat i statutárnímu městu Olomouc a Olomouckému kraji za finanční podporu našeho klubu a dále i pomocným trenérům Zuzaně Bordováčové a Janu Křenkovi, kteří se na úspěchu našich svěřenců také podíleli.“

 

 

Fotogalerie: 
Autor: 
(red)