Lyžování s jedním z nejlepších světových sjezdařů, to můžeme školákům jen závidět

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Úterý, 14.2.2017

Lyžování s olympijským šampionem, to je něco. Od začátku týdne se děti ze základní školy Gorkého a základní školy Droždín učí lyžovat pod patronací olympijského medailisty Jana Hudce. Třiapadesát školáků absolvují příměstský kurz v areálu v Hlubočkách u Olomouce. Pod vedením zkušených instruktorů se děti naučí lyžovat. Jde o první ročník akce Lyžujeme s Janem Hudcem. Tento špičkový světový sjezdař předpokládá, že budou následovat další.

"Cílem bylo udělat bezvadný projekt pro děti. Olomouc je právem evropským městem sportu 2017. Investuje do sportu, což je dobře. v příštím letech tomuto projektu ještě chceme dodat trochu šťávy, spolupracovat i se soukromými firmami,“ plánuje Hudec, který si pochvaluje rychlost při realizaci lyžařské školy. „Olomouc je pohyblivější. Pár lidí se dá dohromady a začne to fungovat. Netrvá to jako v Praze dva roky,“ poznamenal reprezentant České republiky, který dříve jezdil za Kanadu.

První ročník Lyžování s Janem Hudcem vyvrcholí v pátek, kdy na absolventy kurzu čekají závody ve slalomu a obřím slalomu. Ceny budou předávat primátor Olomouce Antonín Staněk, jeho náměstek Pavel Urbášek a Jan Hudec, který do Hluboček dorazí přímo z dějiště probíhajícího mistrovství světa ve švýcarském Svatém Mořici.

Jan Hudec je špičkový lyžař, účastník závodů ve sjezdu a v kategorii Super-G, který reprezentoval Kanadu a Českou republiku a má mimo jiné i bronzovou medaili z olympiády v Soči. 

Foto: MMOL/ Pavel Snášel a www.janhudec.com

Fotogalerie: 
Autor: 
(red)

Komentáře

buy generic lipitor 40mg <a href="https://lipiws.top/">buy lipitor 80mg generic</a> atorvastatin 40mg pills