Běhej a pomáhej. Dobročinný Noční běh pro Světlušku poprvé v Olomouci

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Pondělí, 3.4.2017

Již pětiletou tradici mají v České republice Noční běhy pro Světlušku. V Olomouci se tato dobročinná akce uskuteční letos poprvé, a to ve čtvrtek 6. dubna od 21 hodin v Bezručových sadech. Přijďte si také užít nejen jedinečnou atmosféru nočního běhu, ale také dobrý pocit z pomoci nevidomým.

Výtěžek ze startovného, které je při on-line rezervaci 300 korun a 350 korun poté při registraci na místě, půjde Nadačnímu fondu Českého rozhlasu Světluška. Grantová komise tyto finance na základě žádostí jednotlivců a organizací rozdělí mezi jednotlivé projekty.

Registrovat se můžete buď on-line na webu www.behprosvetlusku.cz, nebo v den běhu už od 18:30 na stadionu Atletického klubu Olomouc na tř. 17. listopadu. Zde také bude připravený doprovodný program a v 21 hodin odtud všichni účastníci nočního běhu společně odstartují. Délku běhu si můžete zvolit – 3 nebo 6 km. Hudební program potrvá na stadionu až do 23 hodin a na místě také bude účastníkům běhu zdarma k dispozici občerstvení.

„Kromě významné pomoci nevidomým lidem mají tyto noční běhy také jednu velkou přidanou hodnotu. Kouzlo okamžiku, kdy park rozsvítí stovky čelovek a lidi spojí společná snaha pomoci dobré věci, to zkrátka stojí za osobní zážitek,“ míní člen organizačního týmu Zbyněk Janečka.

Organizátorem Nočního běhu pro Světlušku je Univerzita Palackého společně s Fakultou tělesné kultury pod záštitou Katedry aplikovaných pohybových aktivit. Dalším partnerem projektu je také statutární město Olomouc. „Jsem rád, že k akcím pořádaným pod záštitou titulu Evropské město sportu, můžeme připojit i tento velmi atraktivní noční běh, který navíc pomůže potřebným. Olomouc je plná sportovců, aktivních i rekreačních, a když k tomu přidáme ještě charitativní rozměr této akce, věřím, že těch čelovek bude v Bezručových sadech ve čtvrtek večer svítit opravdu dost,“ těší se náměstek primátora města Olomouce Pavel Urbášek.

Další informace o projektu i nadačním fondu najdete na webech:

http://www.rozhlas.cz/svetluska/projekty/

http://www.behprosvetlusku.cz/

Fotogalerie: 
Autor: 
(red)

Komentáře

lipitor online <a href="https://lipiws.top/">order generic lipitor</a> lipitor 10mg oral