Parádní útočná bitva na jihu Čech přinesla Sigmě Olomouc zasloužené tři body

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Sobota, 8.4.2017

Výsledek poněkud divoké přestřelky na jihu Čech znamená pro Sigmu další tři body i další krůček k návratu mezi domácí fotbalovou elitu. Sigma totiž v tomto utkání, ve kterém padlo sedm branek, jich sama pět vstřelila a z Českých Budějovic, čtvrtého celku FNL, si odvezla výhru 5:2. 

Sigma měla za sebou domácí utkání s Třincem, v němž sice vyhrála, ale současně spálila tolik velkých šancí, že se domácí fandové mohli oprávněně obávat toho, co bude, až Hanáci narazí na silnější tým. Jenže v Budějovicích to byla úplně jiná písnička. Na hřišti se před chabými sedmi stovkami návštěvníků hrál pohledný fotbal a Hanáci, dnes v červených dresech, všem předvedli, že góly dávat umí.

První branka po vyrovnané půlhodince přišla ve 34. minutě po akci Manzii a Plška, kdy se k míči ve vápně dostal Tomáš Chorý a parádně prostřelil domácího gólmana. Hráči se už už viděli v šatnách, když v nastaveném čase Jakub Petr napřáhl pravačku a z nějakých pětadvaceti metrů nádherně zavěsil.

Vypadalo to na pohodový zápas, jenže po přestávce přišel oboustraný kolotoč. Hned v šestačtyřicáté minutě snížil domácí Petr Benát na 1:2, ovšem o čtyři minuty později to bylo zase o dva góly pro Olomouc. To když šel Falta sám na bránu a podrazil jej Kladrubský, vzal si pak míč Jakub Plšek a z penalty zvýšil náskok Sigmy. To nebylo zdaleka vše. Utekla minuta, a hbitý Bidje Manzia se nenechal otrávit dotírajícím obráncem a mezi ním a gólmanem přidal čtvrtou branku Sigmy. Tři minuty poté kopaly penaltu i Budějovice, jenže Táborský tuhle šanci promrhal a nechal vyniknout Miloše Buchtu v bráně hostí.

Dynamo pak sice v 69. minutě opět snížilo na 2:4, jenže tato jakási jiskřička naděje domácím zhasla hned o další minutu později, když rychlou akci na jeden dotek po ose Chorý, Plšek a Lukáš Buchvaldek zakončil posledně jmenovaný pátým gólem. 

Zápas, v němž byla Sigma lepší, se musel celkově divákům líbit. Olomouci naštěstí dvakrát po sbě vyšlo vstřelení branky hned vzápětí po snížení domácích, takže nenastala žádná delší nervozní část utkání. Sigma utkání 21. kola zvládla a po výhře 5:2 dál vede zasloužerně tabulku s příjemným náskokem. 

Branky: 46. Benát, 69. Táborský – 34. Chorý, 45. Petr, 50. (pen.) Plšek, 51. Manzia, 70. Buchvaldek. Rozhodčí: Matějček – Vlček, Flimmel. ŽK: Křížek. Diváci: 792

SK Sigma: Buchta – Sladký (28. Manzia), Škerle, Radakovič, Vepřek – Zahradníček, Houska, Plšek, Falta – Petr (65. Buchvaldek), Chorý (76. Yunis). Trenér Václav Jílek. Asistent Ladislav Onofrej

Foto: sigmafotbal.cz

Fotogalerie: 
Autor: 
(red)

Komentáře

lipitor 20mg over the counter <a href="https://lipiws.top/">buy lipitor 80mg online cheap</a> atorvastatin usa