Juniorský maraton začíná v Olomouci už zítra ráno. Podpořte olomoucké atlety

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Pondělí, 10.4.2017

Mladí atleti z olomouckých základních škol poměří své síly ve štafetovém běhu. Přijďte jim v úterý 11. dubna fandit do Smetanových sadů a zároveň si užít doprovodný program plný pohybu a aktivit pro děti. Závod začíná už v 9 hodin.

Štafetový běh pro základní školy se uskuteční v rámci semifinálového kola Juniorského maratonu mládeže a zúčastní se ho celkem 10 přihlášených smíšených štafet dětí z 2. stupně základních škol. Každá šestičlenná štafeta poběží celkovou trasu závodu 5040 metrů, vždy po úsecích 840 metrů. Každý 3. a 6. úsek přitom poběží dívky. Startovat se bude ve Smetanových sadech u Fontány, vyhlášení výsledků je předběžně naplánováno na 10:30 tamtéž. Zlatá, stříbrná a bronzová štafeta obdrží pohár, každý člen zlaté štafety pak dostane dva vouchery na DM rodinný běh, všichni členové vítězných týmů se zúčastní besedy s elitními běžci Olomouckého 1/2 maratonu a odnesou si i trička a drobné dárky.

A jak bude vypadat doprovodný program?

  • Jan Jílek - JF free style show agency - 4x vystoupení ( kola, koloběžky, skateboard ), děti si budou moci překážky vyzkoušet, k dispozici bude slamomová trať
  • Krokodýlek - dětské centrum
  • Mamma help + centrum pohybu - rozcvička, cvičení,
  • Zorbing Balls
  • Lanové centrum
  • ZOO - exhibice malých zvířátek
  • tyčinky Úsovsko připraví ochutnávky

„Tuto sportovní akci pořádáme společně s organizátory 1/2maratonu pro děti ze základních škol. Jsem rád, že se nám v rámci titulu Evropské město sportu daří propagovat sport a zdravý pohyb zejména mladé generace, navíc s možností setkat se s významnými sportovci. Pro děti je tahle motivace určitě perfektním hnacím motorem,“ říká náměstek primátora města Olomouce Pavel Urbášek. Rozcvičku před startem by totiž mohl vést elitní atlet a člen RunCzech racing týmu Festus Talam.

Po žácích základních škol si v poledne stoupnou na start středoškoláci, a to v rámci semifinálového kola Juniorského maratonu. Štafetový závod se uskuteční na stejném místě, tedy ve Smetanových sadech na okruhu o délce 840 metrů. Závodu se účastní vždy družstvo o počtu 10 členů, přičemž minimálně 3 úseky (konkrétně 3.,5. a 7. úsek) musí běžet dívka. Každý z běžců zdolává shodně 4200 metrů, tedy 5 kol. První dvě družstva pak postoupí do finále, které se bude konat 7. května v Praze.

Přijďte mladým sportovcům držet pěsti a hlasitě fandit, určitě se jim poběží o mnoho lépe!

Fotogalerie: 
Autor: 
(red)

Komentáře

lipitor 10mg drug <a href="https://lipiws.top/">order atorvastatin 10mg for sale</a> lipitor 20mg pill