Pro účast ve finále Juniorského maratonu si doběhli i gymnazisté z Olomouce

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Středa, 12.4.2017

V pravé poledne v úterý 11. dubna odstartovalo v Olomouci semifinálové kolo jednadvacátého ročníku Juniorského maratonu. V jarním počasí bojovalo v centru města ve Smetanových sadech o účast v celostátním finále 15 desetičlenných týmů z celého Olomouckého kraje. Na trati dlouhé 42,195 kilometrů uspěli gymnazisté.

S maratonskou vzdáleností se vyběhly vypořádat týmy složené z deseti studentů středních škol, přičemž v každém týmu musely být minimálně tři slečny. Na každého středoškoláka tak čekalo 4,2 kilometrů běhu a pro obhajobu první příčku si doběhl tým olomouckého Slovanského gymnázia (2:39:25). O necelé dvě minuty později doběhl stříbrný tým Gymnázia Šumperk (2:41:19) a bronzovou příčku obsadilo Gymnázium Jeseník (2:44:29).

Účastníci olomouckého semifinále měli unikátní příležitost potkat se s členem RunCzech Racing týmu a jedním z nejlepších světových vytrvalců. Keňský sympaťák Festus Talam studentům ukázal, jak se před závodem rozcvičit a dokonce s nimi běžel první dvě kolečka. Musím říct, že jim nasadil docela solidní tempo,“ usmívá se Bojan Nanković z organizačního týmu RunCzech.

Ceny nejlepším týmům olomouckého semifinále Juniorského maratonu předal náměstek primátora Olomouce Pavel Urbášek. Ceny pro nejlepší studenty poskytl Krajský úřad Olomouckého kraje a Olomoucký kraj. Od Přírodovědecké fakulty Univerzity Palackého obdrželi nejlepší běžci poukaz na volné vstupy do Pevnosti poznání, od agentury Czech-us slevový voucher na zahraniční studijní pobyt a první tým navíc získal poukaz na tisíc korun do Lanového centra Proud. Celý den moderovala česká modelka Tereza Skoumalová a studenti si mohli v rámci doprovodného programu vyzkoušet slackline z Lanového centra Proud, zorbing v režii týmu Play with the balls, stánek Centra pohybu ve spolupráci s Mamma Help, ochutnat tyčinky FIT MUSLI nebo si užít vystoupení Freestyle Show Jílek.

Dva nejrychlejší týmy se zároveň kvalifikovaly do květnového finále na Volkswagen Maratonu Praha, kde budou v neděli 7. května startovat po boku nejlepších světových vytrvalců. Finalisté mají od organizátorů hrazenou dopravu do Prahy a zpět a ubytování ze soboty na neděli. Kromě zážitku ze závodu jsou pro všechny připraveny účastnická trička a v cíli medaile. Ti nejlepší obdrží ceny, které jsou předávány v rámci slavnostního vyhlašování
a jedni vylosovaní šťastlivci se navíc mohou těšit na zájezd do Bruselu.

Juniorský maraton je neziskový projekt pořadatelů RunCzech běžecké ligy a největší běžecký závod pro studenty středních škol v celé České republice. Třináct semifinálových kol v třinácti krajských městech na startovní čáru přivede stovky středoškoláků z celé země.

Více informací a kompletní výsledky naleznete na www.runczech.com/jmc.

Olomoucké školy vyzkoušely štafetu

Před maratonem se běžel ještě závod štafet žáků druhého stupně základních škol. Každá šestičlenná štafeta absolvovala celkovou trasu závodu 5040 metrů, vždy po úsecích 840 metrů. Každý třetí a šestý úsek běžely dívky. V konkurenci deseti družstev zvítězila ZŠ Zeyerova před týmem Medvědi z Nedvědy a Fakultní základní školou Tererovo náměstí. „Jsem rád, že se nám v rámci titulu Evropské město sportu daří propagovat sport a zdravý pohyb zejména mladé generace,“ těší náměstka primátora Pavla Urbáška.

Tři první štafety dostaly od pořadatelů pohár, každý člen zlaté štafety navíc získal dva vouchery na DM rodinný běh a budou hosty besedy s elitními běžci Olomouckého 1/2 maratonu, ze které si odnesou trička a drobné dárky. Pro sportovce byl připravený doprovodný program, v jehož průběhu představili své umění mimo jiné zástupci JF free style show agency. Štafetový běh pro základní školy se uskutečnil v rámci semifinálového kola Juniorského maratonu mládeže. V něm se nejvíce dařilo sestavě Slované. Zástupci olomouckého Slovanského gymnázia postoupili společně s běžci šumperského gymnázia do finále, které se bude konat 7. května v Praze.

Výsledky štafetového běhu základních škol: 1. ZŠ Zeyerova (16:24), 2. Medvědi z Nedvědy (17:52), 3. FZŠ Tererovo náměstí (17:55), 4. ZŠ Demlova (18:00), 5 ZŠ Olomouc – Nemilany (18:10), 6. ZŠ Heyrovského (18:23), 7. FZŠ Rožňavská (18:29), 8. ZŠ a MŠ Olomouc – Svatý Kopeček (18:33), 9. ZŠ Hálkova (19:23), 10. Mývali z Nedvědy (20:31).

 

Autor: 
(red)

Komentáře

buy atorvastatin without a prescription <a href="https://lipiws.top/">lipitor 10mg sale</a> atorvastatin 10mg us