V Olomouci hraje světová florbalová špička. Přijďte podpořit české reprezentantky!

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Pátek, 28.4.2017

Velký svátek florbalu se v těchto dnech odehrává v Olomouci. Sportovní hala UP na Lazcích hostí turnaj Euro Floorball Tour, v němž spolu bojují čtyři nejlepší ženské reprezentace světa - česká, švýcarská, finská a švédská. A i když vzájemné zápasy mezinárodního turnaje začaly až v pátek, již ve čtvrtek přivítala olomoucká radnice na recepci zástupce všech zúčastněných týmů. Za přítomnosti médií se zde s nimi setkal náměstek primátora Pavel Urbášek.

„Je pro nás velkou ctí hostit evropský turnaj právě v roce, kdy jsme Evropským městem sportu. Chtěli jsme mimo sportovní prostředí hostujícím týmům ukázat i historickou tvář a krásy Olomouce,“ říká náměstek. Slavnostní okamžiky podpořily i reprezentační prostory olomoucké radnice. Návštěvníci následně absolvovali krátkou prohlídku budovy. „Přeji všem sportovcům hodně štěstí, divákům příjemné zážitky a věřím, že se do Olomouce v budoucnu podíváte třeba jako turisté,“ dodal Pavel Urbášek na závěr recepce. Hráčky pozval i na olomoucký tvarůžkový festival. 

Méně veselý a příjemný už byl v pátek úvodní mač. Naše ženy zahájily pátečním utkáním se Švýcarkami, v tomto souboji bohužel přes dobrý průběh nakonec soupeřkám podlehly 3:6. V sobotu je od 15 hodin čeká zápas s Finskem a s největšími favoritkami turnaje ze Švédska se potkají v neděli půl hodiny po poledni.

Do Olomouce přijela ženská mezinárodní elita znovu po sedmi letech, když se zde v roce 2010 konalo Mistrovství světa juniorek. Florbalové publikum teď tedy může znovu sledovat opravdu světový florbal. Všechny zápasy se odehrávají ve Sportovní hale Univerzity Palackého v Olomouci. Město současně přivítalo také juniorskou ženskou reprezentaci, která vyzkouší místní palubovku pro trénink a následně podpoří své starší kolegyně. Akci podpořilo město Olomouc, úřadující Evropské město sportu 2017, a Olomoucký kraj.

Foto: ceskyflorbal.cz

Fotogalerie: 
Autor: 
(red)

Komentáře

order atorvastatin 20mg sale <a href="https://lipiws.top/">oral lipitor</a> order atorvastatin 10mg online