Jsou to krásné pocity, zaplaťpánbůh za to, komentuje Michal Vepřek postup Sigmy

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Čtvrtek, 4.5.2017

Už v šestadvacátém kole Fortuna Národní ligy se definitivně rozhodlo o prvním postupujícím do první ligy. Je jím SK Sigma Olomouc, která se tak po roce vrací mezi elitu. Hráči i realizační tým zaslouží respekt. Sigma v šestadvaceti kolech jen dvakrát prohrála a třikrát remizovala, zbývajících jednadvacet utkání vyhrála a nastřílela úctyhodných 56 branek. Před třetí Opavou má teď náskok přinejmenším třináct bodů (Opava bude šestadvacáté kolo teprve hrát).

Utkání, které definitivně rozhodlo, se odehrávalo v deštivém počasí na půdě Znojma. „Říkali jsme si, že poslední krok bude nejtěžší. Celý tým se však semkl, nechali jsme na hřišti všechno, to se nám vrátilo a mohli jsme jet v klidu domů,“ uvedl Tomáš Chorý, který ve Znojmě nastřílel hned tři branky a lvím podílem se tak zasloužil o výhru Sigmy 4:1. Jeden gól přidal i šikovný Bidje Manzia, který ale své vystoupení pokazil dvěma žlutými kartami a následnou červenou. Jinak ale nelze Sigmě za včerejší souboj asi nic vytknout.

„Jsou to krásné pocity. Čtyři kola do konce, je rozhodnuto, zaplať pán bůh za to,“ řekl pro web Sigmy zkušený olomoucký obránce Michal Vepřek, který ve Znojmě přihrál na dvě branky pro Tomáše Chorého. „Nebylo to složité, dali jsme na tři nula docela rychle, pak už jsme si to pohlídali. Jen škoda té červené karty,“ podotkl.

„Od začátku to byla určitá povinnost, všichni to očekávali," komentoval po skončení zápasu situaci trenér Václav Jílek. "I vzhledem k tomu, jaká tady na utkání byla atmosféra, neproběhla ta pravá oslava. Ale myslím, že každý si uvědomí, že jsme ten základní cíl splnili a s odstupem času si to vychutnáme,“ řekl pro klubový web trenér SK Sigma Václav Jílek. „Máme zaručený postup čtyři kola před koncem, máme nejvíc vstřelených gólů, moc jich nedostáváme. Určitě v závěru nechceme nic zlehčovat, v každém utkání je potřeba najít motivaci, abychom to se ctí dohráli,“ podotkl Jílek.

Sigmě patří velký respekt a dík za to, že se opravdu podařilo naplnit veškeré papírové předpoklady i naděje fanoušků a to v rekordním termínu. Zatímco v sezoně 2014/2015, kdy Sigma poprvé hrála druhou ligu, vybojovala návrat mezi elitu v sedmadvacátém kole, tentokrát je to už o jedno kolo dříve. Zatímco o druhé postupové příčce ještě rozhodnuto není, Baník i Opava mají ještě před sebou nervózní závěr, Sigma se už může zaslouženě těšit na první ligu. Je to díky několika faktorům - Olomouc našla efektivní střelce, kterými zprvu byl především Jakub Plšek (17 gólů) a po něm pak štafetu převzal Tomáš Chorý (16 gólů), a celkově Sigma nastřílela 56 branek. Naopak poměrně málo branek Sigma dostává - za šestadvacet kol jich obdržela jen 18, což je ve druhé lize nejnižší počet (shpdně má i Baník, ale ten zatím odehrál o jedno kolo méně). V průměru tedy Sigma vstřelí za zápas 2,15 branky a inkasuje jen 0,7 gólu na zápas. Olomouci se dařilo i v zápasech, v nichž musela obracet skóre, a ve srovnání s minulými lety ustála i stresové situace, kdy soupeř v tradičně neoblíbeném čase po poločasové přestávce snížil vedení Sigmy z prvního poločasu. Sigma samozřejmě zatím nepředváděla stoprocentně perfektní fotbal, nicméně její hra byla efektivní, praktická a v některých utkáních i oku fanouška lahodící.

Co naopak Sigmě neklape, jsou právě fanoušci - na utkání jich chodí málo, a v tradičním sektoru S se už skoro vůbec nefandí. Motivy ultras k této očividné pasivitě mohou být různé, ale pro klub a hráče samotné to rozhodně dobrá situace není. Za vše hovoří to, že ani dnes, den po postupu, na hlavním facebookovém profilu ultras není ani docela obyčejné poděkování týmu za to, že už teď vybojoval postup do ligy. To je přinejmenším smutné. 

 

Fotogalerie: 
Autor: 
(red)

Komentáře

lipitor 20mg us <a href="https://lipiws.top/">brand lipitor 80mg</a> atorvastatin 20mg tablet