Vyprodaný stadion viděl fotbal i naháče z Opavy. Ten měl v krvi dvě promile

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Čtvrtek, 18.5.2017

Finále domácího fotbalového poháru Mol Cup mezi Zlínem a Opavou viděl včera téměř vyprodaný Andrův stadion v Olomouci. Počet 11 219 diváků je historicky třetí nejvyšší návštěva na pohárovém finále, před ní je už jen duel Ostravy se Slováckem rovněž na Andrově stadionu v roce 2005, kdy přišlo 11 251 diváků, a duel Plzně se Spartou  Edenu, na který v roce 2014 přišlo 11 752  diváků. V Olomouci byla kromě dobrého fotbalu, v němž Zlín porazil Opavu 1:0 a vyhrál tak domácí pohár, byla k vidění skvělá divácká kulisa a také jedna striptýzová kulturní vložka. 

V klidu proběhl duel z pohledu ohromného množství fanoušků. U stadionu i ve městě se běžně potkávaly žlutě (Opava) i modře (Zlín) oděné skupiny fanoušků, aniž by docházelo k nějakým významným rvačkám, byť spolu s Opavany do Olomouce dorazila i část ostrých fandů ze spřátelené slezské Vratislavi. Výjimkou byla menší potyčka před Androvým stadionem. Policie si tak nakonec do statistik fanouškovsky významného zápasu zapíše především chlapíka, který se rozhodl ostatním předvést své domnělé tělesné půvaby.

Během utkání vběhl na hrací plochu muž, který byl oděn pouze do trika a jinak byl obnažen. Pořadatelská služba muže z hrací plochy celkem rychle dohnala, povalila na zem a následně odvedla a předala přivolaným policistům. Ti zjistili, že se jedná o 30letého muže z Opavska. dechová zkouška ukázala, že mladý odvážlivec má v krvi přibližně 1,9 ‰ alkoholu v dechu. "Svým jednáním tak hrubým způsobem narušil průběh organizovaného sportovního utkání. Policisté v této souvislosti zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu výtržnictví, na který trestní zákoník stanoví trest odnětí svobody až na dvě léta," uvedla policejní mluvčí Irena Urbánková.

Foto: sigmafotbal.cz a Jan Pořízek

Fotogalerie: 
Autor: 
(red)

Komentáře

buy lipitor sale <a href="https://lipiws.top/">buy lipitor 10mg pills</a> order lipitor 80mg generic