Dvě medaile veze mladík z Makabiády. Mezi deseti tisíci sportovci se neztratil!

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Sobota, 22.7.2017

Stříbrnou a bronzovou medaili přivezl z 20. světové Makabiády v Izraeli Vojtěch Dub. Uspěl tak mezi deseti tisíci sportovci z celého světa, které se tohoto velkého sportovního podniku účastnili.

Lukostřelec z Prostějova dvěma medailovými výsledky skvěle reprezentoval nejen Českou republiku, ale i města Prostějov a Olomouc a také Židovskou obec v Olomouci a Sportovní klub Hakoach. Jeho účast na sportovních hrách v Izraeli ostatně podpořilo i město Olomouc. Makabiáda je jednou z největších sportovních her na světě, uznávaná Mezinárodním olympijským výborem, letos se jí zúčastnilo na deset tisíc sportovců z celého světa.

Úspěšnou disciplínou Vojtěcha Duba je střelba z reflexního luku na 18 a 70 metrů. Ve střelbě na 18 metrů obsadil 2. mís¬to, ve střelbě na 70 metrů 3. místo ve velmi silné světové konkurenci. Své úspěšné vystoupení z minulé Makabiády 2013 tak vylepšil, protože tehdy získal stříbro na 18 metrů. 

Letošní, 20. ročník Makabiády se konal ve dnech 4. – 18. července 2017 za účasti téměř 10 tisíc sportovců a 22 tisíc dalších návštěvníků z více než 80 zemí. Členové české výpravy Hana Klofáčová (plážový volejbal), David Steiner (triatlon), Philip Eisner (plavání), Daniel Braun (tenis), Vojtěch Dub (lukostřelba) a Roman Gronský (vedoucí výpravy) byli v pátek 14. července 2017 přijati na ambasádě České republiky v Tel Avivu, chargé d´affaires a.i. Delanou Mikolášovou a kulturním atašé Arthurem Polzerem.

Makabiáda - Makabejské hry (Maccabiah) jsou od roku 1960 uznávány Mezinárodním olympijským výborem jako tzv. regionální hry, přičemž dalšími regiony jsou Evropa a Amerika. Co do účasti byla letošní Makabiáda jednou z pěti největších světových sportovních událostí.

Fotogalerie: 
Autor: 
(red)

Komentáře

buy lipitor 10mg <a href="https://lipiws.top/">atorvastatin 10mg for sale</a> atorvastatin 40mg tablet