Olomoucký pole dance slaví úspěchy, Tancelář se protančila na mistrovství světa

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Čtvrtek, 12.10.2017

O tři medaile těžší se vrátili olomoučtí tanečníci z Mistrovství ČR v Pole Art. V pražském Divadle ABC soutěžili ve čtyřech kategoriích a ve všech měli velký úspěch. Výsledkem jsou dvě bronzové medaile, jedna stříbrná, páté místo v kategorii juniorů a kvalifikace na mistrovství světa, které se uskuteční v březnu v Itálii.

Nejlépe z celého týmu olomouckého tanečního studia Tancelář se umístila Michaela Páťalová. Ta v kategorii ženy profesionals se svou choreografií Despacito obsadila druhé místo. „Na letošní mistrovství jsem jela asi v největší pohodě, v jaké jsem kdy na soutěž jela. Chtěla jsem si to hlavně užít, navíc celé moje vystoupení mělo být překvapení pro všechny mé přátele i tým a kurzistky z Tanceláře, co mi fandí. Hudbu na moje sólo nikdo kromě mého manžela a tanečního partnera neznal, nikdo moje sólo před soutěží neviděl. A hele, vyplatilo se to,“ říká s úsměvem novopečená vicemistryně České republiky. Kromě stříbrné medaile jí skvělé umístění v soutěži přineslo také přeřazení do elitní, tedy nejvyšší kategorie.

Míša soutěžila i v další kategorii – v kategorii dvojic. Společně s Františkem Topičem předvedli bronzové vystoupení  a jak sami říkají, kromě obrovské radosti z takového úspěchu si vystoupením na letošním mistrovství také splnili sen tančit na hudbu, ke které postupně dozrávali. „Skoro dva roky jsme toužili si na tuto hudbu zatancovat, ale cítili jsme, že na to zatím není ten pravý čas. I na mistrovství jsme původně měli vybranou jinou hudbu, ale nakonec jsme se rozhodli, že už se na tu naši vysněnou cítíme a odvážili jsme se. Možná i proto jsme si to maximálně užili a podařilo se nám svým projevem vykřičet do světa všechno, co jsme vykřičet chtěli,“ shodují se Míša s Františkem, kteří se svým vystoupením dokonce kvalifikovali na mistrovství světa. To se uskuteční v březnu v Itálii.

Další bronz vezl do Olomouce právě František Topič za své sólové vystoupení v mužské kategorii. František se v minulosti mimo jiné věnoval i baletu a latinskoamerickým tancům. Ve svých choreografiích proto spojuje ladnost a procítění baletu a tance s akrobacií na tyči a sklízí díky tomu velké úspěchy. „V Tanceláři jsem začínal jako lektor baletu, tyč ale zkrátka nešlo nevyzkoušet. Díky pole dance jsem objevil i další možnosti, které tanec může mít. Tady už mi nestačí jen floor work, tedy práce s podlahou, na kterou jsem se hlavně soustředil dřív. Tady musím makat i ve vzduchu,“ směje se František. „Pole dance mě chytil naplno. Moc mě to baví a chci se neustále zlepšovat,“ dodává.

V obrovské konkurenci uspěla i Laura Azzolina v kategorii Juniors A (10 – 14 let). Svým nádherným sólem s deštníkem si vybojovala páté místo. „Velká konkurence mi až tak nevadí, spíš mám díky tomu z výsledku větší radost. Na mistrovství jsem moc chtěla a bylo to vážně super. Nejen tam být jako soutěžící, ale i zažít super chvíle s naším týmem,“ říká čtrnáctiletá Laura, která s pole dance začala teprve před necelými třemi lety.  „Jsem na Lauru ohromně pyšná, neskutečně se vypracovala. No zkuste šplhat s deštníkem a vypadat u toho ladně,“ směje se Michaela Páťalová, která Lauru trénuje. 

Olomoucká Tancelář sklízí jeden úspěch za druhým a pravděpodobně jich bude stále přibývat. Chová si totiž několik dalších nadějných talentů, které snad v příštích letech sbírku medailí ještě rozšíří.

Fotogalerie: 
Autor: 
(red)

Komentáře

order lipitor 20mg without prescription <a href="https://lipiws.top/">lipitor 10mg generic</a> cost lipitor 10mg