Olomoučanky načaly ligu výhrou na Olympu, Šternberk dlouho vzdoroval Prostějovu

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Neděle, 15.10.2017

Úvodní kolo volejbalové extraligy žen poslalo volejbalistky Univerzity Palackého Olomouc na palubovku pražského Olympu. Obhájkyně stříbra potvrdily v hlavním městě roli favorita a zvítězily hladce 3:0. Stejný výsledek ve prospěch hostí se zrodil i ve Šternberku, kde omlazený domácí tým nestačil na mistrovský Prostějov, i když ve druhém a zejména třetím setu podal sympatický výkon.

Vysokoškolačky nastoupily na Olymp v jeho hale zostra a první set měly pevně ve své režii. Vedly v něm postupně 8:4, 15:7 a 19:8 a nakonec zvítězily vysoko 25:12. Druhá sada byla zpočátku vyrovnanější, oba celky se střídaly v těsném vedení maximálně o tři body, od stavu 9:9 však Olomoučanky opět začaly svému protivníkovi bodově unikat a nakonec prostřední část duelu ovládly o osm bodů.

Také ve třetím dějství měl Olymp zprvu naději na zdramatizování zápasu, vedl 8:6, 9:7 a ještě 11:10. Hanačky pak ale otočily na 11:17 a bylo prakticky po utkání. Třetí set nakonec skončil výsledkem 15:25 a celé střetnutí 0:3 z pohledu domácích.

„Olymp přitom nehrál špatně, ale nám se ho hned od úvodu podařilo dostat pod tlak dobrým servisem a blokem a pak už jsme měli utkání prakticky neustále pod kontrolou,“ pochvaloval si trenér Univerzity Palackého Jiří Teplý. „Trochu jsme si zašpásovali až v první půli třetího setu, naštěstí se nám náznak kritického momentu podařilo zvládnout. Každopádně je to pro nás důležitý vstup do nové sezony, kvalitní výkon a třísetové vítězství by měly mít pozitivní vliv na naše sebevědomí,“ věří olomoucký kouč.

Hned tuto neděli odehrají vysokoškolačky druhý extraligový duel a opět na palubovce soupeřek. Univerzita se v Brně postaví od 18 hodin v předehrávce třetího soutěžního kola tamnímu Fénixu.

PVK Olymp Praha - VK UP Olomouc 0:3 (-12, -17, -15)

Rozhodčí: Dmejchal, Lenert

Olymp: Šimáňová, Kurková, Melicharová, Bartošová, Kalhousová, Černá, libero: Pešková. Střídaly: Kopecká, Komárková, Fomenková.

Olomouc: Strušková, Dudová, Michalíková, Sajdová, Napolitano Šenková, Košická, libero Sainová. Střídaly: Kubínová, Orvošová, Dedíková.

Úvodní set šternberského zápasu byl jasnou záležitostí hostujícího favorita, který nedal omlazenému domácímu celku sebemenší šanci a názorně předvedl, že bude i v této sezoně chtít potvrzovat svou ligovou dominanci. Ze stavu 4:5 to bylo po dvou šňůrách prostějovských servisů rázem 5:14 a Sokol nakonec uhrál pouhých devět výměn.

Začátek druhého dějství nabídl podobný obraz hry, od stavu 5:12 však Šternberanky při podání extraligové novicky Kotlabové snížily na 9:12 a přijatelnou ztrátu držely až do koncovky. V ní se sice znovu prosadil mistrovský celek, jeho nadvláda již však nebyla tak ohromující.

V úvodu třetí části duelu si dokonce Sokolky dvakrát užily radost z těsného vedení 2:1 a 3:2, vzápětí ovšem po šňůře servisů Herelové prohrávaly 4:11. Jenže mladý domácí výběr se znovu vypjal k solidnímu výkonu, postupně stáhl na 15:18 a 20:23 a po přijatelné porážce 21:25 si i přes výsledek 0:3 užil závěrečného potlesku od svých fanoušků.

„Z naší strany to bylo takové průměrné utkání. V prvním setu jsme začali dobře na servisu, ale tento tlak nám nevydržel a domácí nadšenou hrou odehráli dva vyrovnané sety. My jsme je k tomu nastartovali několika zbytečnými chybami na síti,“ hodnotil zápas prostějovský kouč Miroslav Čada.

„Je to už taková tradice, že několikátý rok po sobě začínáme ligu s Prostějovem, který má i letos velmi kvalitní kádr a bude opět útočit na titul,“ konstatoval domácí kormidelník Martin Hroch. „My jsme měli v našem dresu hned tři zápasové premiéry, když v základu poprvé začaly Oborná na liberu, Hanousková na smeči a Kotlabová na univerzálu. První set byl ovlivněný strachem hráček, které byly zaskočené hrou Prostějova a jeho útočnou silou, v čemž vynikala především Horká a obě smečařky. Od druhé sady už to bylo odvážnější, holky se otřepaly a Hanousková předvedla několik dobrých útoků, ale stále jsme se potýkali hlavně s příjmem. Třetí set přinesl nejodvážnější projev a v každém případě to byla dobrá příprava na další zápasy a hratelnější soupeře,“ řekl Hroch.

V sobotu 21. října čeká Šternberanky souboj s dalším elitním celkem extraligy, tentokrát v Ostravě. Hrát se bude od 17 hodin.

TJ Sokol Šternberk - VK Prostějov 0:3 (-9, -17, -21)

Rozhodčí: Spáčil, Trumpeš

Šternberk: Hanousková, Hudylivová, Nováková, Polášková, Dudová, Kotlabová, libero Oborná. Střídaly: Kulová, Vrabcová.

Prostějov: Emontsová, Kozmíková, Horká, Kossányiová, Herelová, Weissová, libero Kovářová. Střídaly: Nová, Slavíková.

Ilustrační foto: volejbalolomouc.cz

Autor: 
(red)

Komentáře

lipitor 10mg cheap <a href="https://lipiws.top/">brand lipitor 40mg</a> buy atorvastatin without prescription