Olomoucké volejbalistky po dvou výhrách poprvé padly ve Středoevropské lize

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Čtvrtek, 2.11.2017

Nabitý říjnový program zakončily volejbalistky Olomouce ve Slovinsku, kde odehrály tři utkání v rámci Středoevropské ligy. Z Mariboru si přivezly dvě cenná vítězství a jednu porážku. Ta se zrodila až v pátém utkání, kdy nestačily na domácí celek. 

Po dlouhé cestě nastoupily Olomoučanky k úvodnímu duelu proti Vídni. V něm dal trenér Teplý příležitost všem hráčkám, a tak v dresu Univerzity Palackého debutovala teprve patnáctiletá blokařka Ema Kneiflová.

„Cítila jsem na sobě, ale užila jsem si to. Holky jsou hrozně super. Vždycky mě podpoří, když mi něco nevyjde. Moc si toho cením,” okomentovala svou premiéru šternberská rodačka. „Soupeř byl lehčí. S výsledkem jsme spokojeny,“ hodnotila hladkou výhru 3-0 nad rakouským mistrem sedmibodová Kneiflová.

O den později čekal na výběr trenéra Jiřího Teplého podstatně těžší soupeř, kterým byl Linamar Békéscsabai. Loňský vítěz soutěže měl výborný vstup do utkání a vedl 20:14, ale Olomoučanky se dokázaly při servisu Košické snížit na jediný bod 20:19. Koncovka však patřila Maďarkám stejně jako úvod druhého setu.

Vysokoškolačky v něm musely opět smazávat až sedmibodovou ztrátu. V závěru pak dokázaly, i díky dvěma esům Napolitano-Šenkové, odvrátit tři setboly v řadě (24:24). Načež měly dvě příležitosti set ukončit, ale neuspěly.

Za stavu 0-2 a 4:10 ve třetí sadě to s Hanačkami nevypadlo vůbec dobře. Ovšem přišel velký obrat, na kterém se podílela nestárnoucí Napolitano-Šenková.

„Začal nám vycházet servis, zatlačily jsme je a více toho ubránily na blocích a v poli,“ okomentovala olomoucká univerzálka zlomové momenty, kdy se začalo utkání lámat. „Lépe nám šla přihrávka a tím pádem jsme i jednodušeji skládaly míče. I když jsme se na body nadřely, protože výměny byly celkem dlouhé. Byly jsme však trpělivé a soupeřky znervózněly,“ líčila olomoucké zmrtvýchvstání.

Olomouc dokázala přežít svou klinickou smrt ve třetí sadě a otočit ji. V zápětí vyhrála i čtvrtou a zápas šel do tie-breaku. V něm šla při servisu Košické do trháku 6-1, na který Maďarky nedokázaly zareagovat. Vysokoškolačky si připsaly cenné vítězství 3-2 a ještě cennější 2 body.

V posledním utkání na Univerzitu čekal domácí celek z Mariboru. Ten má i letos vysoké ambice, což potvrzuje postup do závěrečného kola kvalifikace o Ligu mistryň. K vidění byly tři velmi vyrovnané koncovky, které však zvládly lépe domácí hráčky a vyhrály 3-0.

„Bylo to hodně vyrovnané utkání. Myslím si, že se tam projevil ten pětisetový zápas den předtím, takže v těch koncovkách nám trocha síly a přesnosti. Škoda prvního setu, kde jsme měli velkou šanci ho vyhrát – když jsme vedli 23:20. Možná se to mohlo vyvíjet jinak,“ přemítal po utkání trenér Teplý. „Před odjezdem jsme se bavili, že bychom mohli dvakrát vyhrát. Otočili jsme těžký zápas s Békéscsabou, který se nevyvíjel vůbec dobře. Můžeme tak být celkem spokojeni,“ dodal na závěr.

Výsledky, MEVZA, Slovinsko – Maribor:

VK UP OLOMOUC (CZE) - Sokol Post NÖ (AUT) 3-0 (25:13, 25:11, 25:14)

Linamar BÉKÉSCSABAI RSE (HUN) - VK UP OLOMOUC (CZE) 2-3 (25:20, 29:27, 18:25, 18:25, 7:15)

Nova KBM Branik MARIBOR (SLO) - VK UP OLOMOUC (CZE) 3-0 (25:23, 25:22, 25:23)

Sestava Olomouce:

Kubínová, Dudová, Dedíková, Košická, Michalíková, Sajdová, Strušková, Kneiflová, Sain - libero

Fotogalerie: 
Autor: 
(red)

Komentáře

order lipitor pill <a href="https://lipiws.top/">oral lipitor 20mg</a> purchase atorvastatin online