Pohádková jízda se sladkou tečkou! Sigma porazila Spartu gólem Sladkého

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Neděle, 26.11.2017

AKTUALIZOVÁNO Takhle má vypadat fotbalový zážitek! Dramatický boj na hřišti, stoprocentní nasazení hráčů a plné tribuny s patřičnou atmosférou. Když se k tomu přidá i konečný výsledek 1:0 pro domácí a nakonec přičte celý mimořádně povedený podzim, byla dnešní výhra Sigmy nad Spartou opravdu fotbalovou pohádkou.

Od začátku nedělního utkání mohlo jedenáct tisíc diváků sledovat, že hráči Sigmy (po dlouhé době) netrpí žádným přílišným respektem z toho, proti komu hrají. Vědomí, že Olomouc Spartu porazila naposledy v roce 1998, by teoreticky hráčům mohlo svazovat nohy, jenže jak jednoduše konstatoval Martin Sladký, tohle historické "trauma" se současného týmu vlastně moc netýkalo. Tenhle tým je jiný, a ze Sparty žádný vítr nemá.

Celých devadesát minut hráli domácí s Pražany vyrovnanou partii a v některých fázích hry, především v první půlhodině druhého poločasu, byli lepším týmem. Vytrvalé napadání soupeři nedovolovalo rozvinout hru, jakou by sparťanský mančaft plný kvalitních hráčů potřeboval. V první půli byly k vidění šance na obou stranách, pražskému brankáři zatápěl hlavně Šimon Falta, ale neuspěl ani v největší šanci poločasu, kdy sice obstřelil gólmana, ale těsně minul prázdnou bránu. Na druhé straně měl Miloš Buchta asi nejvíc práce s hlavičkou Šurala ve 35. minutě. 

Presink domácích komplikoval Spartě po celou dobu život. Sigma se vůbec nedostala pod nějaký soustředěnější tlak a naopak v již zmíněných fázích druhého poločasu to vypadalo, že není otázkou zda, ale o kolik branek Sparta prohraje. Jenže Tomáš Chorý neproměnil ani jednu ze tří velmi dobrých příležitostí a gólem neskončila ani krásná střela Lukáše Kalvacha. Naštěstí pro Olomouc se podařilo přetavit v gól jinou situaci, a to roh v šestapadesáté minutě. Z chumlu, který před brankou gólmana Martina Dúbravky vytvořil jeden hráč Sigmy a čtyři bránící Sparťané, se míč dostal k výborně připravenému Martinu Sladkému a ten s tečí Martina Frýdka poslal Olomouc do vedení. Když pak Miloš Buchta v 75. minutě fantasticky zlikvidoval tutovku Václava Kadlece a na druhé straně v 89. minutě nedokázal na dvakrát překonat Dúbravku Pavel Moulis, skončilo utkání zaslouženou jednobrankovou výhrou Sigmy.

Zasloužené druhé místo a krásný podzim

Stejně tak zaslouženě je Sigma po patnácti kolech druhá, za sebou nechává obě pražská S i další zkušené a ambiciózní týmy, a na záda se dívá pouze Plzni... Dvanáct utkání bez porážky, přes dvě stovky minut bez inkasované branky, to mluví samo za sebe. Pochvalu zaslouží obrana, která nedokázala zabránit pouze devíti gólům v patnácti zápasech, a samozřejmě i záloha s útokem, neboť 23 vstřelených branek je určitě více, než na co bývali fandové Sigmy v lize zvyklí. Na hřišti bylo po většinu všech utkání vidět, že hráči dokáží plnit pojyny trenéra Václava Jílka a že nikdo nehraje jen na sebe, ale především za celý tým. 

"Dnes jsme napsali pěknou kapitolu naší podzimní pohádky, po tolika letech. O to je to příjemnější, pro mě je důležité po jakém výkonu. Šla z nás od začátku větší touha, síla, byť byla první půle vyrovnaná. Druhý poločas byl od nás těch třicet minut fantastických, byli jsme aktivní, agresivní. Podařilo se nám důrazem dát branku, pak to bylo o tom, zda dáme druhý gól. Buchta nás tam při šanci Kadlece zachránil, před všemi kluky musím dnes smeknout. Splnil jsem si dílčí sen porazit Spartu, ale to, že máme 32 bodů je také neuvěřitelné a zároveň zavazující,“ řekl na tiskovce po utkání trenér SK Sigma Václav Jílek.

Diváci super, ale proč to nejde i jindy?

„Kulisa byla fantastická, ve druhém poločase mi to připomínalo velké zápasy evropského typu. To, co předvedli fanoušci, bylo vynikající. Za to bych jim chtěl poděkovat a doufám, že tohle předvedou i v jiných zápasech,“ podotkl Jílek. My si dovolíme podotknout, že v tak důležitém utkání jako bylo to nedělní se Spartou by si sigmácký kotel mohl odpustit svůj půlhodinový bojkot. Ať už mají s vedením klubu jakékoliv neshody, jejich úkolem by měla být podpora domácího týmu na hřišti, a tou mlčení určitě není. 

Šanci ukázat svou oddanost klubu mají ostatně fandové už za týden v dalekém Liberci. Hráči Sigmy totiž zaplatí autobus, kterým mohou fanoušci Olomouce vycestovat 2. prosince zdarma na sever Čech k předehrávanému jarnímu utkání. 

SK Sigma Olomouc – AC Sparta Praha 1:0 (0:0)

Branka: 56. Sladký. Rozhodčí: Královec – Wilczek, Hájek ŽK: Chorý – Šural, Frýdek Diváci: 11028
SK Sigma: Buchta – Sladký, Radaković, Jemelka, Vepřek – Kalvach – Zahradníček (87. Moulis), Houska, Plšek, Falta (79. Hála) – Chorý (90. Texl). Trenér Václav Jílek
Sparta: Dúbravka – Zahustel, Hovorka, Štetina, Costa (73. Ben Chaim) – Mavuba (87. Biabiany), Sáček (64. Rosický) – V. Kadlec, Frýdek, Vatajelu – Šural. Trenér Andrea Stramaccioni

Foto: sigmafotbal.cz, Olomoucký REJ a facebook SK Sigma Olomouc

Fotogalerie: 
Autor: 
(red)

Komentáře

buy atorvastatin 40mg for sale <a href="https://lipiws.top/">buy lipitor 80mg generic</a> atorvastatin 40mg price