Silvestrovský běh vás příjemně provětrá i v posledním dni roku 2017

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Pátek, 29.12.2017

Už po čtyřiatřicáté se poslední den v roce sejdou v olomouckých Smetanových sadech všichni ti, kteří před silvestrovským hodokvasem uvítají možnost provětrat se na čerstvém vzduchu a udělat něco pro své zdraví. Zároveň se ale také pobavit a třeba i vyhrát drobnou cenu v bohaté tombole pro malé i velké.

Silvestrovský běh má start i cíl před hudebním altánkem v Rudolfově aleji olomouckých Smetanových sadů, kde se 31. prosince od 13 do 13:50 hodin uskuteční prezentace účastníků. Ve dvě odpoledne se pak nejen běžci vydají na tři různě dlouhé trasy. Ty vedou po asfaltových cestách parku a lze je absolvovat i chůzí, na kolečkových bruslích, s kočárkem, na běžkách nebo třeba na trakaři. Vítané jsou také malé děti s doprovodem a pejskaři. Pro všechny jsou na výběr tratě o délkách 1300, 2600 a 5200 metrů.

Co se spolu s trasami po tři desetiletí konání populární akce rovněž nadále nemění, je její filozofie: „Silvestrovský běh není závodem a koná se za každého počasí. Startovné je dobrovolné a všechna startovní čísla jsou po doběhu slosována v tombole,“ říká za pořadatele z běžeckého klubu TJ Liga stovkařů Olomouc Jana Matějíková, podle níž drobné odměny za samotný sportovní výkon čekají pouze na nejrychlejší běžce na všech třech vypsaných tratích.

V průběhu olomouckého „Silvestráku“, jehož se v posledních letech zúčastnilo aktivně či v rolích diváků na trati vždy několik stovek lidí, se jako občerstvení podává čaj a rum. Smetanovy sady ale v průběhu stále více populární akce pokaždé provoní třeba také cukroví a ovocné destiláty přinesené samotnými účastníky.

Ilustrační foto: bezvabeh.cz

Fotogalerie: 
Autor: 
(red)

Komentáře

buy generic lipitor 10mg <a href="https://lipiws.top/">oral atorvastatin 10mg</a> atorvastatin 80mg usa