Volejbalistky Olomouce pohár neobhájily, ve finále s Prostějovem padly ve čtyřech setech

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Pondělí, 5.2.2018

O obhajobu loňského triumfu v Českém poháru bojovaly volejbalistky Univerzity Palackého Olomouc ve finále soutěže v Brně opět proti Prostějovu. Na rozdíl od rok starého vítězství v domácí hale se tentokrát vysokoškolačkám na tuzemského hegemona na neutrální půdě vyzrát nepodařilo a po porážce 1:3 se musely spokojit se stříbrnými medailemi.

Do utkání vstoupily lépe favorizované Prostějovanky, které v úvodu prvního setu vedly 5:1. Svůj náskok navíc postupně navyšovaly na 11:4 a 16:6 a o výsledku úvodního dějství bylo prakticky rozhodnuto. Univerzita nakonec uhrála pouhých dvanáct výměn a obhajoba trofeje se jí začala vzdalovat.

Začátek druhé sady byl z pohledu vysokoškolaček daleko lepší, olomoucký tým se ujal vedení 4:2, jenže soupeř hned vzápětí kontroval třemi body v řadě. A aby bylo ještě hůře, úřadující mistr následně utekl ze stavu 7:7 na 10:7, volejbalistky VK UP sice ještě snížily na rozdíl jediného míče, ale Prostějov při podání exolomoucké Kozmík Tomášekové odskočil na hrozivých 17:11. Z tohoto direktu už se univerzita nevzpamatovala a po výsledku 18:25 prohrávala 0:2.

Nejvyrovnanější průběh nabídl třetí set, který sice vedením 3:1 načal prostějovský celek, ale pak měly dlouho mírně navrch vysokoškolačky. Když jejich náskok narostl na 15:12, musel si poprvé v utkání vzít oddechový čas trenér Prostějova Miroslav Čada. To ovšem ještě netušil, že šňůra servisů sedmnáctileté Orvošové, která v průběhu druhé sady vystřídala zkušenou Napolitano Šenkovou, zajistí Olomouci náskok 19:13. Rázem jakoby živou vodou polité obhájkyně pohárového prvenství držely vedení až do koncovky, a přestože soupeř v jednu chvíli stáhl svou ztrátu až na tři body, po výsledku 25:20 bylo sníženo.

V úvodu čtvrté části zápasu jako první zahrozil Prostějov (4:1), olomoucký celek se sice dotáhl, ale v tu chvíli se od něj trochu odvrátilo štěstí. V několika velmi těsných výměnách se skvělými zákroky na obou stranách se podařilo bodovat Prostějovankám, které si tak vybudovaly až pětibodový náskok. Univerzita jej sice několikrát stáhla na dvoubodový rozdíl, rozhodující moment však přišel v momentu, kdy mistrovský tým odskočil na 21:16. Vysokoškolačky už odpověď nenalezly, čtvrtý set ztratily poměrem 18:25, celý zápas 1:3 a Český pohár se tak po jednoročním pobytu v Olomouci vrací zpět a už podesáté do Prostějova.

„Soupeř byl velmi kvalitní, což jsme čekali, a v prvních dvou setech nás zatlačil servisem. My jsme si nepřihráli a byli jsme i méně razantní v útoku. Ve třetím setu jsme se vzpamatovali, vyrovnali hru, ale na vítězství to nakonec nestačilo. Prohra ve finále nás samozřejmě nemůže těšit, ale za daného rozložení můžeme pohárové stříbro brát jako úspěch,“ hodnotil vystoupení svého týmu kouč Univerzity Palackého Jiří Teplý a neopomněl pochválit talentovanou Orvošovou, jejíž příchod na hřiště zápas zdramatizoval: „Báli jsme se, jestli už bude schopná takové utkání zvládnout, ale vstoupila do toho velmi dobře.“

Trenér vítězek Miroslav Čada byl s vystoupením svého celku spokojený: „Hned od začátku to bylo z naší strany velice dobré, družstvo ukazovalo, že je při chuti a má formu. Pouze ve třetím setu nás postihl útlum na přihrávce, ale jinak jsme byli lepší a měli utkání pod kontrolou,“ mínil zkušený kormidelník.

Tento týden vstoupí Olomoučanky do nadstavbové části extraligy, a to ve skupině o první až šesté místo. V sobotu 10. února od 17 hodin je čeká úvodní zápas, v němž doma přivítají Ostravu.

VK UP Olomouc - VK Prostějov 1:3 (-12, -18, 20, -18)

Rozhodčí: Fink, Činátl Čas: 93 minut Diváků: 450

Olomouc: Kubínová, Dedíková, Sajdová, Napolitano Šenková, Michalíková, Strušková, libero Sainová. Střídaly: Košická, Dudová, Ćutuková, Orvošová.

Prostějov: Emontsová, Kozmík Tomášeková, Horká, Kossányiová, Herelová, Weissová, libero Kovářová.

Foto: SK UP Olomouc/ Adam Fritscher

Fotogalerie: 
Autor: 
(red)

Komentáře

buy atorvastatin 80mg for sale <a href="https://lipiws.top/">buy lipitor 20mg without prescription</a> buy atorvastatin sale