Volejbalistky Olomouce v nadstavbě rozdrtily Ostravu, Šternberk naplno bodoval v Přerově

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Neděle, 11.2.2018

Po pohárové pauze zahájila extraligová soutěž svou letošní nadstavbovou část. Volejbalistky Univerzity Palackého Olomouc v jejím prvním kole hostily v souboji dvou účastníků pohárového Final four Ostravu, stejně jako v předchozím vzájemném měření sil nedaly soupeřkám šanci a zvítězily hladce 3:0. Šternberský Sokol bojoval ve druhé výkonnostní skupině o šanci na účast v play-off a po třísetové výhře v Přerově snížil ztrátu na osmé místo držené právě svým protivníkem na jediný bod.

Olomoučanky hrají v posledních týdnech ve velké formě a prokazovaly to i v úvodu utkání proti Ostravě, když rychle vedly 5:1 a 7:3. Hosté pak sice při servisu Diatkové srovnali na 7:7, jenže domácí tým odpověděl podáním Michalíkové, znovu odskočil na 13:8 a svůj náskok už nepustil. V samotné koncovce ještě jednou předvedla Michalíková kvalitní servis a vysokoškolačky po pěti bodech v řadě vyhrály vysoko 25:16.

Ostrava krátce zvedla hlavu na začátku druhého dějství, když vedla 4:1 a 6:2. Hanačky však zareagovaly při podání Napolitano Šenkové šňůrou osmi vítězných míčů, otočily na 10:6, a když to pak i díky servisům Struškové bylo 17:9, sada se v podstatě již jen dohrávala. Hostující tým sice ještě snížil z 19:10 na 20:16, víc už ale nestihl a Univerzita Palackého po výsledku 25:21 vedla 2:0.

Ostravanky ještě jednou zahrozily v samotném úvodu třetího setu (0:2), vzápětí však kontrovala servírující Dedíková (9:3) a vše dokonala znovu zkušená Napolitano Šenková (14:6). V závěru už domácí celek na palubovce dominoval a tříbodové vítězství stvrdil suverénním poměrem 25:13.

„Domácí dnes lépe podávali a my jsme neztrátovali. Musíme se zlepšit v bojovnosti a nasazení a přidat emoce,“ burcoval po utkání šéf ostravské lavičky Zdeněk Pommer.

„Dařilo se nám dobře servírovat a díky podání a dobré obraně jsme soupeře udržovali stále pod tlakem. Kromě začátku druhého setu jsme také pořád vedli a bez větších komplikací dotáhli zápas do úspěšného konce,“ mohl být spokojený domácí kouč Jiří Teplý.

Druhé kolo extraligové nadstavby zavede vysokoškolačky na palubovku mistrovského Prostějova. Odveta za týden staré finále Českého poháru se uskuteční ve čtvrtek 15. února od 17 hodin.

VK UP Olomouc - TJ Ostrava 3:0 (16, 21, 13)

Rozhodčí: Kovář, Bohačík Čas: 72 minut Diváků: 400

Olomouc: Strušková, Kubínová, Dedíková, Ćutuková, Napolitano Šenková, Michalíková, libero Sainová. Střídala: Kneiflová.

Ostrava: Šípová, Makauskaiteová, Zemanová, Diatková, Kojdová, Nachmilnerová, libera Žolnerčíková, Chevalierová. Střídaly: Valková, Čuboňová, Sedláčková.

Průběh prvního setu zápasu Šternberka v Přerově předznamenala šňůra podání nejzkušenější hráčky na palubovce, hostující nahrávačky Novákové. Sokol díky ní otočil ze stavu 2:3 na 8:3 ve svůj prospěch a za pár minut vedl v užaslé přerovské hale dokonce 16:4. V závěru sice domácí tým po vystřídání nahrávaček ještě zabojoval, ale stačilo to jen na korekci výsledku na konečných 16:25.

Druhá sada přinesla dramatickou podívanou, přerovské volejbalistky prakticky po celou dobu vedly, v koncovce se však opět projevila zkušenost na straně hostí. Šternberanky minimálně chybovaly, ze stavu 21:19 otočily na 22:23, pak ještě odvrátily soupeřův setbol a samy svůj první proměnily - 24:26 a 0:2.

V polovině třetího dějství šli hosté do vedení o tři body (11:14), ale bojovný domácí celek se dostal zpět navrch (22:21). Byly ty však nakonec Sokolky, které se jako první dopracovaly k mečbolu, a přestože proměnily až ten třetí, na výsledku 0:3 a jejich překvapivém tříbodovém vítězství to už nic nezměnilo.

„Po dlouhé době jsem maximálně spokojený s výkonem celého týmu. Přestože Ambrožová nastoupila na netradičním postu univerzálky, odvedla dobrou práci a poté střídající Kotlabová dovedla zápas do vítězného konce. Věděli jsme, že to v přerovské hale bude těžké na přihrávce. Měli jsme chvílemi problémy, ale holky to zvládly. Pochvalu zaslouží i lavička, která stála celý zápas za týmem, a také naši bubeníci, kteří vytvořili výbornou atmosféru,“ radoval se šternberský kormidelník Martin Hroch.

„Gratuluji soupeři k vítězství. Náš tým podal pod mým vedením poprvé po taktické stránce tak nedisciplinovaný výkon, jaký se nevidí ani u žákyň. Šternberk vyhrál naprosto zaslouženě,“ neskrýval naopak rozčarování trenér Přerova Radim Vlček.  

Ve čtvrtek 15. února čeká Šternberanky druhý nadstavbový duel, který začne v 18 hodin na palubovce posledního celku tabulky Fénixu Brno.

Volejbal Přerov - TJ Sokol Šternberk 0:3 (-16, -24, -25)

Rozhodčí: Slezák, Ištvanech Čas: 77 minut Diváků: 140

Přerov: Zatloukalová, Schoeneová, Jehlářová, Svobodová, Van der Meerová, Gauthierová, libero Kohoutová. Střídaly: Gogová, Šádková, Dostalíková, Šálková.

Šternberk: Karpushynová, Hudylivová, Nováková, Polášková, Dudová, Ambrožová, libera Janečková, Oborná. Střídaly: Hanousková, Kotlabová, Vrabcová.

Autor: 
(red)

Komentáře

atorvastatin 80mg drug <a href="https://lipiws.top/">lipitor 20mg usa</a> lipitor 20mg cheap