Sigma zvládla těžký start ligového jara. S Plzní sehrála zcela vyrovnanou partii

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Neděle, 18.2.2018

Kdo se bál, v jakém stylu se vrátí po zimní pauze na trávníky olomoucká Sigma, může být po nedělní premiéře klidný. Olomoučtí borci měli jako první chod jarní části ligy nejtěžšího soupeře, plzeňskou Viktorku, a rozhodně s ní nesehráli špatný zápas. Remíza 0:0 je nakonec asi spravedlivá, byť domácí publikum mělo určitě pocit, že Plzeň je tentokrát porazitelná a Sigma jí v některých fázích utkání přehrávala.

V první půlhodince měla Olomouc opravdu více ze hry i více šancí. Plzeňská obrana byla pozorná a houževnatá, byť ve druhé minutě udělali její zadáci velkou chybu a nechali volného Michala Vepřeka. Škoda, že ten nešťastně promáchal parádní Faltův roh. Kdyby mu míč sedl, byl by to určitě gól. Na Viktorce bylo během dalších minut znát, že hráči ví o svém čtrnáctibodovém náskoku v čele ligy a tak nikam extra nespěchají. Sigma se i nadále snažila dostat k ohrožení brankáře Kozáčika, jenže finální řešení nebylo dobré. Nejlépe to vypadalo v jednadvacáté minutě, kdy Vepřek sklepl míč na penaltovém puntíku stojícímu Martinu Sladkému, ale tomu při pokusu o rychlou otočku pomohl k zemi exolomoucký obránce Roman Hubník a z tutovky nic nebylo. V devětadvacáté minutě tak dlouho prostrkávali mezi obránci hostí míč Lukáš Kalvach a Jiří Texl, až se druhý jmenovaný dostal k parádní střele, ta ale branku Plzně minula. Po třicáté minutě se začala do útoku konečně hrnout i Plzeň a po viditelném tlaku domácích se tak naopak chvílemi dostával do presu soupeř, nicméně nic zásadního se z této situace neurodilo. Pokus Daniela Koláře o prudkou střelu zblokoval Martin Sladký, na druhé straně se neujala ani Texlova hezká křížná střela po zemi, která o kousek minula plzeňskou bránu.

Ve druhém poločase byla hra oboustranně rychlejší, opticky měla opět navrch Sigma, ale do několika nebezpečných šancí se dostala i Viktoria. V 60. Minutě zatrnulo domácím fandům při velmi povedené kombinaci, na jejímž konci Krmenčík střílel na Buchtu, ten ale jeho pokus zneškodnil. V 66. minutě unikající Šimon Falta centroval do vápna a před Davidem Houskou zachraňoval riskantně a trochu nejistě Kozáčik, a i když míč neměl stoprocentně pod kontrolou, olomouckému záložníkovi se jej vydolovat nepodařilo. V 69. minutě se nepovedl další z riskantních kousků brankáře Miloše Buchty, a ve chvíli, kdy odkopával daleko od své brány míč, zmocnil se jej Kopic a za moment nacentroval Krmenčíkovi, ten ze skvělé pozice naštěstí přestřelil bránu. Celkem ale v této části hry měla opět navrch Olomouc. Například v 84. minutě se míč na hranici vápna dostal k Pavlu Moulisovi a ten po chvilce kličkování a hraní s obranou Plzně vystřelil a jen těsně minul tyč. O dvě minuty později ale vznikl před gólmanem Sigmy nebezpečný závar, který naštěstí nakonec vyřešil odkopem Michal Vepřek. Následný brejk Olomouce zastavil žlutým faulem Patrik Hrošovský. Na konci nastaveného času ještě kopala Sigma roh a nejblíže ke gólu měl Václav Jemelka, ale ani jemu a jeho hlavě nebylo přáno. Zápas tak skončil remízou, která asi nakonec potěšila hráče Sigmy vzhledem k průběhu utkání o něco méně, než jak by ji vnímali a brali před výkopem.

Co dodat? Sigma i bez Chorého a bez jeho „náhradníka“ Řezníčka odehrála velmi dobré utkání, kterému chyběl jen ten gól. Když vezmeme v potaz rozdíl ve zvučnosti jmen obou kádrů i to, že Plzeň už měla jeden ostrý zápas v Bělehradě za sebou a byla tudíž rozehraná, Olomouc se určitě stydět nemusí a do dalších kol může vyhlížet s odvahou i optimismem. Doufejme, že se to projeví už za týden v Brně…   

A ještě poslední doplnění - na hřišti se objevili všichni tři někdejší hráči Sigmy, kteří dnes oblékají dres Plzně – Roman Hubník, Tomáš Hořava a nakonec po střídání i Tomáš Chorý. Toho na donedávna domácím trávníku vítala zajímavá směs potlesku i hvízdotu. Plzeňský útočník Jakub Řezníček, který v Olomouci hostuje, naopak kvůli dohodě obou klubů nastoupit dnes nesměl.  

SK Sigma Olomouc – FC Viktoria Plzeň 0:0

Rozhodčí: Zelinka – Kubr, Pospíšil. ŽK: Sladký, Moulis – Kolář, Hrošovský, Chorý. Diváci: 6867

SK Sigma: Buchta – Sladký, Radaković, Jemelka, Vepřek – Kalvach – Zahradníček (67. Moulis), Houska, Texl (72. Hála), Falta – Plšek (90. Yunis). Trenér Václav Jílek

Plzeň: Kozáčik – Řezník, Hejda, Hubník, Kovařík – Hořava, Hrošovský – Petržela (64. Zeman), Kolář (89. Čermák), Kopic – Krmenčík (75. Chorý). Trenér Pavel Vrba

Foto: sigmafotbal.cz a REJ.cz

Fotogalerie: 
Autor: 
(red)

Komentáře

order atorvastatin 20mg generic <a href="https://lipiws.top/">buy atorvastatin 10mg online</a> buy lipitor generic