Po nepovedeném startu ligy může Sigma vyhlížet nizozemského soupeře

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Pondělí, 23.7.2018

Po krutém a ne zcela zaslouženém výprasku při vstupu do nového ročníku fotbalové ligy má Sigma Olomouc novou čerstvou zprávu: ve třetím předkole Evropské ligy ji bude čekat jeden ze dvojice týmů Kairat Almaty (Kaz.) a AZ Alkmaar (Niz.). Rozhodl o tom dnešní los ve švýcarském městě Nyon. 

Je zřejmé, že nizozemský Alkmaar by mohl být pro fanoušky Sigmy dostatečně lákavým soupeřem. Jedná se o v posledních dekádách tradičního účastníka nizozemské Eredivisie, jehož poslední velký úspěch se odehrál v roce 2013, kdy borci ze zhruba stotisícového Alkmaaru vyhráli nizozemský pohár. V kádru AZ Alkmaar je dnes několik reprezentantů, ať už se zkušenostmi z Áčka, nebo z mládežnických reprezentačních týmů. Holanďané mají sympatický stadion pro 17 tisíc diváků, postavený mimo jiné z příspěvků fanoušků. O tom, zda se Olomoučané podívají na tento stadion nebo do největšího kazašského města Almaty, rozhodne ale teprve výsledek druhého předkola, v němž na Nizozemce čeká cesta do Kazachstánu a souboj s tamním Kairatem Almaty. Na klubovém webu shrnul pocity trenér Sigmy Václav Jílek: „Pokud bych si měl vybrat, tak z této dvojice určitě se konfrontovat s Alkmaarem. Myslím si, že i ten holandský způsob hry by nám mohl teoreticky více vyhovovat, je takový otevřený, fotbalový. Alkmaar je atraktivnější, i s ohledem na fotbalovou tradici, cestování a všechno další.“

Pro hráče Sigmy může být zajímavá zpráva o příštím evropském soupeři mírnou náplastí na bolest, způsobenou včerejším nepovedeným vstupem do ligy. Z bitvy s pražskou Slavií domácí borci odešli s krutým výsledkem 0:3, ačkoliv hra v poli byla více méně vyrovnaná. Jak konstatovali sami hráči po utkání, Slavia měla daleko efektivnější koncovku, když po prvních dvou střelách na bránu vedla 2:0. Příliš se nevedlo ani gólmanovi Miloši Buchtovi, a očekávaná posila Václav Pilař dostala šanci předvést svůj um až v poslední půlhodině, kdy už bylo obtížné vývoj zápasu zvrátit. Vyrovnaná hra v poli ale potvrdila (například držení míče bylo mírně ve prospěch domácích), že Sigma může předvést i výborná utkání, jen to chce zjednodušit koncovku, připravovat hráčům v šestnáctce lepší centry a celkově vypilovat finální fázi ofenzivy. 

Foto: sigmafotbal.cz a football-oranje.com

Fotogalerie: 
Autor: 
(red)

Komentáře

buy atorvastatin 80mg online <a href="https://lipiws.top/">generic atorvastatin 80mg</a> buy generic atorvastatin online