Největší domácí cyklistický etapový závod prosviští v srpnu i Olomoucí

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Úterý, 24.7.2018

Příprava jubilejního 10. ročníku Czech Cycling Tour je plném proudu. Stejně jako v předchozích letech se můžete těšit na čtyři etapy v okouzlujícím prostředí Olomouckého a Moravskoslezského kraje. Největší domácí etapový závod proběhne od 9. do 12. srpna.

V letošním roce museli pořadatelé v několika případech kvůli opravám vozovek opakovaně upravovat trať závodu. „I když přípravy tratí začaly již v říjnu minulého roku, tak v polovině května se vše zhroutilo a trať časovky, ale i dalších etap jsme museli začít mapovat znovu," řekl ředitel závodu Jaroslav Vašíček.

I proto v letošním roce bude časovka týmů po naprosté rovině z Uničova s obrátkou v Pňovicích a cíl na Dukelské ulici v Uničově. „Při druhé etapě bohužel loňská upravená varianta padla pro rekonstrukce silnic, které jsou opravu značné. Nová trasa ale bude hodně zajímavá. Třeba tím, že hned po ostrém startu na jezdce čeká horská prémie v Potštátě," dodává Vašíček. Právě druhá etapa bude mít slavnostní start v Olomouci 10. srpna na Jeremenkově ulici ve 12.30 hodin.

V sobotu 11. srpna bude závod pokračovat náročným putováním po Jeseníkách. Start v Mohelnici po rovině do Šumperku a následně krásná krajina Jeseníků, Dlouhé stráně, Červenohorské sedlo, Lyra, Hvězda a následně ve Šternberku třikrát stoupání Ecce Homo. Během posledního dne, tedy 12. srpna, čeká na jezdce po startu v Olomouci hanácká rovina přes Pňovice a Brníčko do Šternberku a odsud klasické Ecce Homo až do Moravského Berouna a horskými prémiemi Hraničné Petrovice přes Jívovou na osvědčený okruh v Dolanech, který závodníci absolvují devětkrát. A zde bude po patnácté hodině bude dekorován vítěz jubilejního desátého ročníku Czech Cycling Tour.

Program Czech Cycling Tour:

  • 9. srpna: Uničov, časovka týmů (18,2 km)
  • 10. srpna: Olomouc - Frýdek-Místek (196 km)
  • 11. srpna: Mohelnice - Šternberk (178 km)
  • 12. srpna: Olomouc - Dolany (147 km)

Foto: Czech Cycling Tour a Jan Brychta/svetcyklistiky.cz

Fotogalerie: 
Autor: 
(red)

Komentáře

purchase atorvastatin online <a href="https://lipiws.top/">order lipitor 10mg for sale</a> buy atorvastatin 20mg online