Co se Sigmou? Kudy zpátky nahoru?

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Pondělí, 16.6.2014

V olomoucké Sigmě se to přeci jen hýbe. Co hýbe, ono to v ní docela vře, byť to není zvenčí moc vidět. Na hanácké poměry je to už celkem divočina.

Začalo to koncem, tedy koncem třicet let trvající bezstarostné prvoligové existence. Před týdnem, v pondělí 9. června, se sešli akcionáři. Schůzka snad leccos vyjasnila. Toto pondělí (16. června) Sigmu projednávali olomoučtí zastupitelé. Vypadá to na posun k transparentnějšímu a akceschopnějšímu způsobu řízení. Lébr přikoupí od občanského sdružení akcie a stane se majoritním vlastníkem, město si svůj podíl ponechá a bude přizváno ke všem rozhodováním. Představenstvo zeštíhlí, z původních devíti zůstane pět členů. Jak se nechal slyšet Josef Lébr i primátor Martin Major, jde o to, aby bylo představenstvo schopné rychle se scházet a hlavně rychle rozhodovat. „Ve fotbale se věci mění rychle, přinejmenším každý týden, když se hraje jedno kolo ligy. Někdy je nutné reagovat na vývoj situace velmi rychle,“ konstatoval před zastupiteli primátor Major. On sám ale na místo v představenstvu rezignuje, aby se přesunul do pozice šéfa dozorčí rady. Jeho místo v zeštíhleném představenstvu by měl zaujmout náměstek primátora Ivo Vlach. V představenstvu už nenajdeme například hejtmana Jiřího Rozbořila či Jana Grézla. Na pondělním zastupitelstvu ovšem dosavadní předseda dozorčí rady Martin Novotný varoval své nástupce, aby se nenechali obcházet a trvali důsledně na plné informovanosti a zapojení do dění.

Sportovní úsek - ředitel Minář a trenér Kalvoda – bude dle slibů vedení dělat svou práci, aniž by jim do toho někdo kafral. Z podivného kočkopsa s hromadou akcionářů bez jasných kompetencí se snad Sigma přiblíží ke klasickému modelu, kdy rozhoduje ten, kdo nese odpovědnost. Velká část kádru by měla zůstat pohromadě, někteří se vrátí z hostování, do pořádku se snad dá Michal Ordoš, který nma jaře citelně chyběl. Odchod hlásí Martin Pospíšil. Proč si vybral zrovna nesympatický a pro Sigmu jaksi osudový Jablonec, ví asi jen Bůh, Posíšil a jeho agent.

V denním tisku uvedl pravděpodobný příští majoritní akcionář Josef Lébr jasně: "Prvním z cílů pro mě je, abychom příští rok hráli první ligu, protože sestup do druhé ligy beru skoro jako osobní prohru a chci Olomouci do roka vrátit první ligu." Kéž by...!

Autor: 
(mb)

Komentáře

atorvastatin sale <a href="https://lipiws.top/">cost atorvastatin</a> order atorvastatin 80mg