Nová trasa je dle běžkyně Kamínkové lepší

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Pátek, 20.6.2014

Už jen pár hodin dělí pět tisíc účastníků hlavního běhu a další dva tisíce třista aktérů štafet či rodinného běhu od startu pátého ročníku Mattoni 1/2Maratonu Olomouc. Pátý ročník běhu, který se během kratičké doby stal v Olomouci fenoménem a zajímá běžce nejen z Čech a Moravy, ale i z blízkého či vzdáleného zahraničí, ovládne celé sobotní odpoledne a podvečer. Na startu uvidí Olomoučané skutečnou světovou špičku, vesměs z Keni. Nejlepšího současného maratonského běžce, držitele rekordu v Berlína v čase 2:03:23 Wilsona Kipsanga a čerstvého vítěze londýnského maratonu, stejně jako jeho vítězku a dvojnásobnou mistryni světa v maratonu Ednu Kiplagat. Nikdo lepší už ve světě současného maratonu prostě není.

Na trasu se vydá i řada dalších hvězd, například Kipsangův krajan a kamarád Dennis Kimetto, další Keňané Nicholas Kipchirchir Bor nebo Wilfried Krirwa Kigen či japonští vytrvalci Kenji Yamamoto a Shota Hiraga. Naše barvy bude hájit Olomoučanka Petra Kamínkopvá a kromeřížský běžec Jiří Homoláč. Letos se změnila trasa, není už dvoukolová, ale jednokolová, vypadla z ní například pro běžce neoblíbená Velkomoravská ulice. Trasu pomáhala bvybírat i domácí Petra Kamínková. "Určitě je lepší a příjemnější, elitní běžci nebudou muset předbíhat ty pomalejší. Trať se mi líbí a věřím, že bude všem vyhovovat," uvedla na tiskové konferenci Kamínková, která by ráda skončila na prvním místě mezi českými běžkyněmi. V trase naopak zůstal populární úsek ve Smetanových sadech, takzvaná zelená míle. Borci poběží také kolem kláštera Hradisko, pravoslavného chrámu svatého Gorazda, kostela Panny Marie Sněžné a dalších památek. Poběží také primátor Olomouce Martin Major, a to delší část štafety, jedenáctikilometrový úsek. "Já a můj kolega vážíme dohromady čtvrt tunby, říkají nám Maxim Turbulenc. To vysvětluje také skutečnost, proč nebude letos vítězům předávat ceny, protože v době, kdy oni budou na stupíncích vítězů, já poběžím ještě někde v hloubi pole," pobavil přítomné Marrtin Major a dodal, že jej velmi těší, když se za pár let pořádání maratonu podařilo natolik rozběhat Olomoučany, že dnes jsou rekreačních běžců plné parky. 

Poprvé je součástí Mattoni 1/2Maratonu Olomouc také speciální veletrh Moravia Sport Expo, který zájemci najdou v pavilonu A Výstaviště Flora. Závod bude v přímém přenosu možné sledovat na portálu seznam.cz. 

 

Autor: 
(mb)

Komentáře

lipitor for sale <a href="https://lipiws.top/">cost lipitor</a> order lipitor 10mg pill