Krajem profrčí cyklistický Závod míru! Peloton částečně omezí dopravu na silnicích

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Úterý, 4.6.2019

Mezinárodní cyklistický Závod míru U23 Grand Prix Priessnitz spa 2019 projede ve dnech 6. až 9. června 2019 Olomouckým krajem. Přinese samozřejmě velké sportovní zážitky divákům, protože se na startu objeví ti nejlepší silniční cyklisté, znamenat ovšem bude také mírná dočasná omezení i pro řidiče v trase závodu. Policie nyní vydala instrukce, kudy se bude závod ubírat a mna co si mají dát pozor řidiči. Organizátoři závodu zase lákají diváky na místa, která budou z hlediska závodníků nejtěžší a nejatraktivnější. 

"Po dobu průjezdu pelotonu budou krátkodobě uzavírány křižovatky. Apelujeme na řidiče, aby se řídili pokyny policistů," uvedl tiskový mluvčí policie Libor Hejtman. Zde je tedy přehled jednotlivých tras a měst, kudy budou cyklisté projíždět. 

Ve čtvrtek 6. června se pojede prolog ulicemi města Krnov se startem v 17 hodin a předpokládaným dojezdem v 18.30 hodin.

V pátek 7. června je naplánovaná 1. etapa z Jeseníku do Rýmařova. Závod bude odstartován v 13.30 hodin v Jeseníku. Závodníci pojedou přes obce Ostružná, Branná, Jindřichov, Žárová, Rapotín, Sobotín, Stará Ves, Dolní Moravice, Velká Štáhle, Břidličná a Rýmařov. V 16.50 hodin by měli dorazit do cíle 1. etapy.

V sobotu 8. června pojedou závodníci 2. etapu z Krnova na Dlouhé Stráně. Start je naplánován na 12 hodin v Krnově. Trať povede přes obce Bruntál, Rýmařov, Horní Město, Oskava, Nový Malín, Hraběšice, Sobotín, Loučná nad Desnou s dojezdem Dlouhé Stráně. Závodníci by měli do cíle 2. etapy přijet okolo 15.30 hodin.

V neděli 9. června závodníci odstartují do poslední 3. etapy, která začíná i končí v Jeseníku. Start se uskuteční v 11 hodin. Peloton vyrazí na okruh přes obce Žulová, Javorník, Vidnava, Mikulovice, Studený Zejf, Heřmanovice, Karlovice, Staré Město, Malá Morávka, Bělá pod Pradědem a Jeseník. Předpokládaný dojezd závodníků do cíle závěrečné etapy je v 15 hodin.

Pořadatelé závodu vydali seznam míst, zajímavých pro diváky:

Prolog v úvodním dnu - to bude krásná podívaná v centru Krnova. Technický dvoukilometrový okruh nabídne zajímavou podívanou, kterou v 16:45 otevře Dominik Hašek. Následující den 7. června čeká na jezdce etapa z Jeseníku do Rýmařova. Samozřejmě zajímavé to bude rýmařovském Náměstí míru, kde na jezdce čeká rychlostní prémie, tak cíl a dekorování nejlepších jezdců. A kam na kopec? Jasně - na Skřítek, kde to bude jistě vrchol dne. Třetí etapa vede z Krnova na Dlouhé Stráně. Novinkou je stoupání na Třemešek, opravdu tvrdý kopec. Ale finále se odehraje na Dlouhých stráních, závodníci toto přetěžké stoupání absolvují dvakrát! Závěrečná den 9. června je start etapy i její cíl po dvanáctiprocentním stoupání před hotelem Priessnitz v Jeseníku. Předtím ale jezdce čeká etapa napříč Jeseníky. Zde není co dodat - už jen vrcholy Rejvíz, novinka přes čtyři kilometry dlouhý Příčný vrch a finále se odehraje na jesenických monumentech Hvězda, Lyra, Vidle.

Ilustrační foto: http://www.zavodmiruu23.cz

Fotogalerie: 
Autor: 
(red)

Komentáře

purchase atorvastatin pill <a href="https://lipiws.top/">order lipitor 20mg pill</a> lipitor 20mg usa